Vlooienmarkt 5 mei 2001

Vlooienmarkt 5 mei 2001

De eerste zaterdag in mei viel op 5 mei. Ondanks enkele festiviteiten elders in de omgeving een goede vlooienmarkt in Bakkeveen. De weersomstandigheden waren voor velen niet echt ideaal. Alleen zij die in de luwte een plekje hadden gevonden (en dat was ongeveer de helft van het aantal standhouders) hadden een “lekkere” dag. Het was droog en half bewolkt: zeer regelmatig kwam de scherpe en warme zon door de wolken. Na de middag nam de bewolking wel wat toe, maar toen liep de markt ook op zijn eind. Maar het probleem was de sterke, koude wind. De luchttemperatuur kwam nauwelijks boven de 10 graden. En als je dan al om 5 uur als standhouder aanwezig bent, heb je een zware dag. Maar, zoals hierboven al aangegeven, in de luwte was het lekker.

Er zijn 229 standhouders geteld. Het aantal kijkers en kopers hebben we niet geteld: dat waren er vele malen meer. De auto’s van bezoekers hadden volgens inwoners in de nieuwbouw wijk nog nooit zo ver geparkeerd gestaan.

Onderstaand enkele foto’s van de markt. Er zijn ook twee foto’s met een muzikale impressie. Hiervoor moet je op de links hier linksboven aan de pagina klikken of hier en hier.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2001, Vlooienmarkten

Geef een reactie