Now or never 2000

SCW Bakkeveen (sociaal cultureel werk)

Vrijdagavond 22 april 2000 (Goede Vrijdag) is onder prachtige weersomstandigheden de 1e now-or-never tocht voor de jeugd van Bakkeveen gehouden. Doel het lopen van een niet al te lange route (3 kilometer) in het donker rond de sportvelden en een stukje van de duinen. Tijdens de route moeten posten worden gevonden, waar dan een opdracht moet worden uitgevoerd. Voor elke goed volbrachte opdracht zijn punten te verkrijgen; het team met de meeste punten wordt winnaar. Teams bestaan uit 4 jeugdigen (vanaf 13 jaar tot ongeveer 15/16 jaar). Ze stellen zelf de teams samen (en dat blijkt in de praktijk soms al heel moeilijk te zijn).

Hieronder een deel van de crew om 20 uur; anderhalf uur voor de start. De 9 posten met opdrachten worden door o.a. onderstaande personen bemand/bevrouwd. En om de posten toch enigszins goed te kunnen vinden; heeft elke post 1 of meer fakkels tot zijn/haar beschikking.

Er waren in totaal precies 30 deelnemers; zodat er 8 teams deelgenomen hebben. De route werd in de vorm van een “8” gelopen, zodat er steeds twee teams tegelijkertijd konden starten. De eerste vertrokken om 21:30 uur toen het echt donker was en de laatste 2 groepen om 22:15. De looptijd bedroeg 2 uur. De eersten waren rond 23:30 binnen en de laatste teams zaterdagochtend in alle vroegte.

Op de volgende pagina’s foto’s van onderweg en de gang van zaken na binnenkomst. Omdat het donker is, is de kwaliteit van de foto’s niet altijd even goed. Als je een goede monitor hebt kun je met de helderheid en contrast knoppen er wellicht nog wat meer “beeld” uithalen.

 

Eindstand:

team

punten

Apropo

73

Dronkelappers

73

Hipmo’s

71

Dukkies

69

Dronkedropjes

65

Wissie Wopies

64

Woudlopers

58

Teringtubbies

50

 

Geplaatst in: Bakkeveen

Geef een reactie