Toneel 2000 treast

Hieronder vind je een impressie van het toneelstuk “Treast mei suker en molke” van Froukje Annema zoals dat op 4 februari 2000 is opgevoerd door toneelgezelschap Nij Begjin uit Bakkeveen. Het stuk wordt (vanzelfsprekend) in het Fries gespeeld. Het is in 3 bedrijven. De regie is in handen van Henk en Fokje Hoogeveen. Bij de meeste foto’s is enige toelichting te vinden, maar we vertellen op deze site NIET het hele verhaal. Ook de vele verwikkelingen om de rode draad heen en die veel tot het vermaak hebben bijgedragen, zul je lang niet allemaal hier vinden. Daarvoor moet je zelf maar komen kijken. Bezoekers van de voorstellingen zullen bij het zien van de foto’s zich de vele komische voorvallen wel herinneren, waardoor ook de rest van het stuk weer helder zal worden.

Het stuk speelt in juli, in deze jaren, in een koffierestaurant van een ziekenhuis.
De foto’s zijn allemaal vanuit dezelfde positie gemaakt zonder flitser, om publiek en spelers niet te storen. Dat en flister niet nodig was komt door de goede verlichting verzorgd door Luuk Smid (hij deed ook het geluid, maar dat hebben we niet opgenomen).

Geplaatst in: Bakkeveen, Toneelvereniging Nij Bigjin

Geef een reactie