Avond-4-daagse: 12 t/m 15 juni

In de tweede volle week van juni wordt de 67e avond-4-daagse van Bakkeveen gehouden.  Elke avond wandel  je traditiegetrouw door een mix van natuurgebieden en privé terreinen: bossen, weilanden en heidevelden wisselen elkaar af en soms over een stukje straat.

In de routes worden elk jaar ook enkele van de buurdorpen aangedaan: Waskemeer, Wijnjewoude, Siegerswoude en/of Zevenhuizen.
De start en finish zijn op de parkeerterreinen van sportpark Bakkeveen (bij zwembad).

Volwassenen lopen ook
Volwassenen kunnen ook meewandelen. Zij  kunnen meteen als eersten om 18 uur starten of na de laatste groep scholieren om 18:30 uur. Er is keuze uit 3 afstanden: 5, 10 en 15 km. De 15 km is speciaal voor de wat meer ervaren wandelaar. Er doen scholen mee uit waarschijnlijk 11 omliggende dorpen, met ongeveer 800 kinderen en hun begeleiders.

Even opletten:

  • honden mogen niet mee, dit omdat de routes ook over beschermd gebied en privéterrein voeren; geluidsapparatuur (behalve oortje) is ook niet toegestaan.
  • Elke avond onderweg een traktatie.
  • De routes zijn bepijld.
  • Op de laatste avond (de zaterdag !) zijn er natuurlijk weer diverse muziekkorpsen die je verwelkomen.
  • De kosten bedragen €  5,– pp voor 4 dagen wandelen met medaille!

Maak ’s avonds even een lekker ommetje in de omgeving waarbij je ook over terreinen wandelt waar je normaal gesproken niet komt! Tegelijkertijd gezond en genieten.

Meer info en voor-inschrijven:  www.bakkeveen.nl/wandel

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie