Impressie Vlooienmarkt 4 mei

De markt van 4 mei 2024: een heel goede markt met een lastige aanloop.

We hebben nog steeds last van de grote hoeveelheden regen van het afgelopen half jaar. De grond heeft eigenlijk geen ruimte om meer regen op te vangen. Op de eerste dag van boeken (dinsdag 30 april) waren we nog redelijk optimistisch over het weer. Gedurende de ochtend werden de weersverwachtingen voor met name de vrijdag meer regenachtig. Omdat ook het aantal boekingen erg snel ging, hebben we het boekingsproces om iets na 11 uur gestopt. Toen waren er al 402 boekingen.

In het zuiden viel erg veel regen, maar nu hadden wij in het noorden eens geluk met het weer: het is zo goed als droog gebleven. Daarom hebben we vrijdagmiddag 3 mei het boekingsloket weer open gezet. Binnen een uur waren er al 100 standhouders bij. Om 18 uur zijn we gestopt om toch wat reserve ruimte op de velden te houden. In totaal 550 boekingen.

Zaterdag was het weer volgens de verwachting. In de ochtend zonnig (tot 14 uur) en weinig wind. Gewoon lekker marktweer. Er zijn geen problemen geweest met de stevigheid van de terreinen; het hield op sommige plaatsen niet over, maar het kon. Geen modder in ieder geval.

Er zijn erg veel bezoekers geweest. Niet alleen met de auto op de parkeervelden, maar ook wandelend en fietsend uit dorp en vooral vanaf de volle campings in de omgeving. Standhouders vertelden dat er goed verkocht was. Pas na 15 uur waren de laatste standhouders vertrokken. Toen vielen er ook een paar druppels regen.

Hieronder een foto-impressie van de markt (foto’s Martijn van der Vaart).

Geplaatst in: vlooienmarkt_2024, Vlooienmarkten

Geef een reactie