Impressie 3 prov Wandeltocht 11 mei

Zaterdag 11 mei werd de 14e aflevering van de 3 Provinciën Wandeltocht gehouden. Een natuurlijke wandeltocht door het gebied waar de grenzen en landschappen van de 3 noordelijke provincies bijelkaar komen. De start is altijd in Bakkeveen.

De wandelroutes gingen dit jaar naar het noordoosten: Siegerswoude, De Wilp, Marum, Opende, Jonkersvaart. Er was keuze uit 5, 10, 15, 20, 25 en 40 km.

Er deden dit jaar 1974 betalende wandelaars mee. Deze wandelaars troffen heel goed wandelweer. In het begin van de ochtend was het nog wat bewolkt. Maar al snel brak de zon door en met een lekker oostenwindje was het lekker wandelen.

Onderweg waren er rustpunten (en stempelposten) in:

  • Dorpshuis De Wilp (15, 20, 25 en 40 km)
  • Huiskamer/Bibliotheek Marum (25 en 40 km)
  • Camping Jiltdijksheide (40 km)
  • Dorpshuis Jonkersvaart (20, 25, 40 km)
  • Boerderij Bremerweg, De Wilp (10, 15, 20, 25, 40 km)
  • Plaza De Kolk (5 en 7,5 km)

Er hebben vele particuliere terreineigenaren belangeloos meegewerkt om de wandelaars een verrassende route aan te kunnen bieden: Mts. De Jong, Mts Mekkes, Bouma, Neef, Lianne’s Siergrassen, Varekamp, Elshof, Keuningshof, Mts Janssen, De Jong, Hamstra, Van Wijk, Van Dalen, Postema, Wouda, Bijzitter, Steenhuis.

Er waren zaterdag tijdens de spits 18 vrijwilligers actief van de organisatie zelf en daarnaast nog ca 40 verdeeld over de diverse rustpunten.

Hieronder een foto impressie van diverse fotografen.

 

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht

Geef een reactie