Zaterdag: ongewone vlooienmarkt

Morgen, zaterdag 6 april 2024 is de eerste vlooienmarkt van het seizoen. Het belooft mooi, zomers weer te worden met een vleugje Sahara zand. Het mooie weer zal ook drukte bij de markt tot gevolg hebben.

Echter de voorgaande dagen heeft het veel geregend en de grasterreinen zijn erg nat geworden. Normaal gesproken is de regen (25 mm, waarvan 10 mm vanmiddag nog) geen probleem. Dit jaar is het echter wat anders: de grond zit nog vol water door de natte voorafgaande maanden en dan is elke mm regen er eigenlijk 1 teveel.

De verwachting is dat zaterdag maar een klein deel van de grasvelden gebruikt kan worden. Al op dinsdagmiddag hadden we het boekingsproces stopgezet, omdat de regen toen al vrij zeker in de verwachting zat. Er waren op dat moment 331 boekingen en meer wilden we toen al niet hebben.

Voor de geboekte standhouders vinden we naar verwachting morgen wel een plekje. Hoe het gaat met bezoekers weten we niet. We zullen zoveel mogelijk auto’s op de parkeerlanden proberen te plaatsen. Het zou echter goed kunnen dat ook op andere plaatsen in het dorp bezoekers moeten gaan parkeren. We hopen dat u het ons voor deze keer niet kwalijk neemt. De vorige keer dat zich een dergelijk probleem aandiende was april 2016 …. 

Klik hier voor meer info op de vlooienmarktpagina.

Vrijwilligers van St. Vlooienmarkt Bakkeveen.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2024, Vlooienmarkten

Geef een reactie