Overstroming nabij Slotsingel/Ecofeen

Het gravelpad langs de sloot van eind Ecofeen naar betonnen fietspad dreigt onder water te lopen. Na de vele neerslag van de afgelopen weken, is de buis onder het betonfietspad over de Slotsingel verstopt geraakt.  Het waterniveau is vandaag weer 15 cm gestegen, aldus de melder.

In het donker kan dit gevaarlijk zijn; je ziet niet meer waar je loopt!!

Wetterskip Fryslân is al eerder geïnformeerd, maar heeft nog geen actie ondernomen.

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen

4 reacties op “Overstroming nabij Slotsingel/Ecofeen

 1. TvdB zegt:

  Gemeente was ca. 15 min. (complimenten voor de snelle reactie) na de melding bezig om de verstopping te verhelpen, hetgeen niet lukte. Direct hebben ze het Wetterskip ingeschakeld, die krijgt het ook niet voor elkaar. Ze proberen het met zwaarder materiaal. De plek is moeilijk te bereiken dus misschien wordt het morgen. Mensen, honden liefhebbers blijf opletten in het donker.

  TvdB

 2. Maarten zegt:

  Reuze bedankt, TOP., wereldnieuws ..Blijf morgen thuis

 3. Martijn zegt:

  Zo zie je maar weer dat afwatering belangrijk is. Ook de weilanden (laten we zeggen vlooienmarkt terrein) staan op een aantal plekken behoorlijk onder water. (laarzen noodzakelijk) De weilanden zijn daar nu sowieso drassig, zou dat in de toekomst nog voor problemen gaan zorgen? De weilanden tussen de Bosmanege naar de ‘Bakkeveenschevaart’ (natuurgebied De Petten) zijn opgenomen in het nieuwe plan van het Koningsdiep (Alddjip). Deze weilanden worden gebruikt als overloopgebied. Hier kan heel veel water worden opgeslagen en als we in de zomer weer last krijgen van hittegolven / droogtes kan het ‘opgeslagen’ water hiervoor gebruikt worden. Wordt misschien dan nog wel een uitdaging om het water weer naar de hogergelegen gebieden te krijgen….

 4. Jacob de Vries zegt:

  Ja, Maarten, dit was echt wel wereldnieuws. Het had nog nooit zo hoog gestaan dus echt wel de moeite waard om het even te laten zien.

Geef een reactie