Impressie vlooienmarkt(je) 21 oktober

Terwijl herfststorm “Babet” in Groot Brittannië en Denemarken veel schade aanricht, hebben wij op deze zaterdagochtend 21 oktober 2023 een mooi-weer markt. Nou ja, tot 12 uur dan.

De vooruitzichten waren ronduit slecht: er werd voor de zaterdag erg koud weer verwacht met regen en harde wind. Uiteindelijk blijkt dit slechte weer al een dag eerder, op vrijdag, plaats te vinden. Op zaterdagochtend zitten we net achter het lagedruk gebied en is het droog weer. Temperatuur tussen de 10 en 14 graden en tussen 10- en 11 uur ook veel zon. Het voelde nog lekker warm aan.

De boekingen voor deze markt kwamen druppelsgewijs binnen. Maar vrijdagmiddag (toen het wat betere weer op zaterdag duidelijk werd) is nog een eindsprintje ingezet en kwamen we tot een aantal van 85 boekingen. Alle onverharde terreinen zijn nauwelijks begaanbaar door de vele regen van de afgelopen dagen. Dat betekent dat zowel standhouders als de auto’s van de meeste bezoekers een plek moeten vinden op het verharde terrein. Dan zijn 85 standhouders wel zo ongeveer het maximum.

De eerste bezoekers en standhouders zijn er al om 5 uur. Pas om 8 uur is het echt licht. Dan blijken er 62 standhouders te zijn, de anderen zijn niet gekomen. Het wordt al lekker druk met bezoekers. Vooral tussen 10 en 11 uur is er nog nauwelijks plek om de bezoekers een plekje te bieden op de verharde parkeerplekken.

Het moge duidelijk zijn dat er goede handel werd gedaan: veel publiek en relatief weinig standhouders. Alle standhouders kregen vanwege de laatste markt van het jaar, een kom lekkere snert (geleverd door De Stripe).

Om half 12 begonnen de eerste standhouders op te ruimen, dit ondanks dat er nog veel publiek was. Er kwamen vanuit het zuiden donkere wolken aandrijven. En dat betekende regen. De regen begon inderdaad om iets na 12 uur. De standhouders waren toen ook snel vertrokken, op een enkeling na.

Hiermee is een einde gekomen aan een serie van 13 markten van 2023. Een jaar waarbij de regen in de weersverwachting en in werkelijkheid heeft gezorgd in een paar kleine marktjes. Uiteindelijk zijn er toch meer standhouders en parkeerders geweest dan ooit.

De volgende markt is op zaterdag 6 april. Kijk op www.bakkeveen.nl/markt

Hieronder nog een paar foto’s (www.martijnvandervaart.nl)

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2023, Vlooienmarkten

Geef een reactie