Zaterdag Open Dag “Land van Ons”

Kom kijken op ons nieuwe perceel in Bakkeveen!

Zaterdag 23 september organiseert het gloednieuwe perceelteam voor het eerst een open dag en iedereen is uitgenodigd! Neem op deze Burendag gezellig je buren mee of kom gewoon met de hele buurt.

Perceel Bakkeveen is een van de grotere percelen van Land van Ons en beslaat bijna 35 hectare landbouwgrond, dichtbij het drie-provinciën-punt Friesland-Groningen-Drenthe.
Dit voormalige grasland en snijmaisveld is omgetoverd tot o.a. boekweitakker. De opbrengst hiervan komt terecht in onze producten die te koop zijn via onze webshop. Op de rest van de grond staat een kleine kudde brandrode runderen, die langzaam het land vruchtbaarder maken door hun mest.

Het perceelteam is het afgelopen jaar druk bezig geweest. Ze vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor het landschapsherstel en de natuurwaarden in Bakkeveen.

Er zijn rondleidingen over de akkers en de weilanden. Marktkramen met producten van eigen oogst en gezellige activiteiten voor jong en oud. Kom bijvoorbeeld mee slootjesdieren zoeken en (stok)brood maken in een vuurkorf of help de bijen en hommels op het perceel door mee te helpen bouwen aan een insectenhotel.

Kijk op: landvanons.nl/algemeen/open-perceeldagen-2023/ en op Land van Ons Bakkeveen

Datum: zaterdag 23 september tussen 13:00 en 17:00
Locatie: perceel Bakkeveen, Biskopsreed 1, Wijnjewoude.

Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis.

Geplaatst in: 2023-gebeurtenissen

Geef een reactie