Impressie vlooienmarkt 22 juli 2023

Net als de vorige markt in juli (1 juli) waren de weersvooruitzichten niet zeker: het kon regenen èn kon droog blijven. Bijna per uur wijzigden de verwachtingen. Vele standhouders lieten hier zich toch niet van weerhouden: er werd al vanaf dinsdagochtend 18 juli vroeg volop geboekt. Uiteindelijk kwam vlak voor 21 uur op vrijdag 21 juli de 584e boeking binnen. We waren benieuwd hoeveel standhouders verstek zouden laten gaan door het weer.

Zaterdagochtend nog voor zonsopkomt zag de buienradar er niet al te fris uit. Een dikke bui rond 6 uur in de ochtend schampte Bakkeveen en met een paar druppels kwamen we daar goed voor weg.  Standhouders vanuit Drenthe, de Stellingwerven en zelfs Beetsterzwaag meldden stevige regen….. en waren verbaasd dat het in Bakkeveen droog was….

Uiteindelijk ontbraken er op het laatste veld ongeveer 5,5 rijen standhouders. Dat betekent dat er rond de 140 niet zijn komen opdagen en dat er ca 440 standhouders wel zijn geweest. Enkelen stonden er wel, maar hadden niet uitgepakt; ze vertrouwden het weer niet.

Het bleef droog tot iets voor 11 uur. Daardoor kwamen vooral in het eerste deel van de ochtend nog veel bezoekers. Vele standhouders dachten al: “hoelang blijft het nog droog”.  In ieder geval bleef het lang genoeg droog om nog redelijke handel toe doen. Tegen 11 uur werd het donkerder en begon het stevig te regenen. Toen had men het wel bekeken: “opruimen en wegwezen”. Dit gaf met de vele vertrekkende bezoekers wel wachtrijen. Want niet iedereen kan op hetzelfde moment weer vertrekken….

Na de bui waren her en der nog standhouders over en ook groepjes bezoekers. Na 12 uur begonnen het weer wat te regenen en dat deed de laatsten toen ook vertrekken.  De standhouders die we gesproken hebben, waren toch niet ontevreden over de handel.

Meer info en boeken: www.bakkeveen.nl/markt

Hieronder een foto-impressie van martijnvandervaart.nl 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2023, Vlooienmarkten

Geef een reactie