40 jaar: Uthof Festival Siegerswoude

Doarpshûs ‘Uthôf’ te Siegerswoude bestaat 40 jaar en dat vieren we op vrijdag 1 en zaterdag 2 september 2023

Programma:

Vrijdag 1 september

 • We beginnen om 14.30 uur met een feestelijk verrassings-programma -waaronder verhalenverteller Douwe Kooistra- voor onze 55-plussers. Voor vervoer kan worden gezorgd!

Zaterdag 2 september

 • Vanaf 14.00 uur barst ons Uthôfestival los waar voor jong en oud van alles te beleven valt!
 • Creatieve en enthousiaste dorpsgenoten presenteren zich op het feestelijk ingerichte festivalterrein achter het dorpshuis. Bij veel van hen kan bovendien een workshop worden gevolgd.
  Tijdschema en inschrijven voor de workshops bij aanvang van het festival. Er zijn meerdere inschrijvingen mogelijk, dus kom op tijd!
 • Volop kinderactiviteiten
  O.a. schminken, schilderen, er is een speelkussen voor de allerkleinsten en voor de echte avonturiers is er een activiteit om zelf vuur te maken en daarna een eigen broodje te bakken. Deze middag wordt ook de winnaar van de kleurplatenwedstrijd* bekend gemaakt.
 • Muziek&Theater
  Een doorlopende act van lokale toneelspelers, optredens van Brassband Opsterland en een optreden van ons eigen spiksplinternieuwe Popkoor!
 • Eten&Drinken
  Bij een hongerig makend festival is er natuurlijk ook een lekkere warme hap en verfrissend drankje of ijsje verkrijgbaar.
 • Levend Tafelvoetbaltoernooi
  Tijdens het festival starten we om 17.30 uur met het levend tafelvoetbaltoernooi** dat wordt gespeeld met teams van 7 personen vanaf 12 jaar.
 • Slotfeest met live muziekband STRAK!
  Om 20.00 uur start in de grote zaal van het dorpshuis het avondvullend en energievolle optreden van de zeskoppige liveband STRAK! Van heerlijke Nederlandse meezingers naar dampende rock en swingende pop en disco.

*Kleurplatenwedstrijd (inleveren kon tot 30 juni)
Vóór september willen we graag het vernieuwde dorpshuis verder versieren met de mooie kleurplaten. Tijdens het festival ontvangt ieder kind dat een kleurplaat heeft ingeleverd een leuke prijs.
Inleveren kan bij Anna-Baukje Hummel, Binnenwei 11 of bij Hendrik Jan Haanstra, Van Akenwei 4b

**Levend Tafelvoetbaltoernooi
Opgave vóór 25 augustus kan per compleet team (mannen, vrouwen of gemengd) of per persoon bij: Ruben Spoelstra (06-57201153) of via de contactpersonen van het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi.
Festivallocatie: Doarpshûs, Uthôf 10, 9248 KS Siegerswoude

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie