Impressie avond-4-daagse 2023, dag 4

Avond-4-daagse 2023 zit erop. Het is de laatste avond, zaterdag 10 juni, wederom goed wandelweer. Ietsjes minder warm dan een dag eerder, rond 26 graden bij de start. Lekkere wind buiten de bossen en bebouwing.
De 10 km groepen startten tussen 18:00 en 18:25 uur en de 5 km tussen 18:45 en 19:10 uur. Doel is dat de groepen tegelijkertijd bij de finish voor de intocht achter de muziek zijn. Dat blijkt redelijk gelukt….

De routes van de zaterdagavond kenden eerst een kort stukje natuurgebied van It Fryske Gea (langs de “oude ijsbaan in de duinen”) en dan via kampeerboerderij De Harmsdobbe de Nije Drintsewei oversteken het landbouwgebied in. Via een schouwpad naar camping Kroese Beamke, hier een klein ommetje en dan verder langs de Drintse Wyk naar het splitspunt (en traktatie).

De 10 km gaat verder via weiland en later zandweg naar straat Mandefjild en dan via een wederom historische zandweg richting Waskemeer. Vlak voor het overschrijden van de grens met Waskemeer linksaf over erf en daarna door weiland langs de Sekretaris wyk. Later werd deze wyk overgestoken en ging de route verder over een beton. Deze betonweg loopt vlak langs de grens Bakkeveen – Haulerwijk.

Op straat weer stukje Mandefjild en dan wandelpad langs boswal en later door bos naar de Nije Drintsewei. Hier zijn dan ook ongeveer de 5 km wandelaars die vrijwel rechtstreeks vanaf de traktatie komen. Gezamenlijk (of niet) over het zandpad langs de heide naar de Alde Drintsewei alwaar dit jaar het verzamelpunt is.

Er zijn 3 muziekkorpsen: Marko’s uit Burgum, Concordia uit Zevenhuizen en De Oertetters uit Ureterp. De korpsen lopen elk 3 intochtrondes, zodat er 9 wandelgroepen worden gevormd (vorig jaar was de ronde langer en werd er 2x gelopen). De intocht was weer een succes met ruime publieke belangstelling.

Zaterdagavond is gewandeld over privé terreinen van:

Hieronder een foto-impressie van de donderdagavond (foto’s: Martijn v/d Vaart)

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

1 reactie op “Impressie avond-4-daagse 2023, dag 4

  1. Aaron zegt:

    Heel goed georganiseerd! We vonden het erg leuk. Binnenkort in onze vlog wat filmpjes. School op wielen

Geef een reactie