Impressie opening vernieuwde centrum

Op vrijdagmiddag 19 mei 2023 is de vernieuwde “brink” officieel geopend. De inrichting is vernieuwd waarbij er geen hoogteverschil meer is in wegdek. Alles is “gelijkvloers” geworden. Geen trottoirs meer, geen Amsterdammertjes meer, geen rijbanen meer. Een shared spaceplein waar een ieder voorzichtig zijn of haar weg moet vinden. De nieuwe inrichting geeft een ruimer centraal plein.

Er is ook meer ruimte voor groen aankleding gekomen: meer groene haagjes en planten. Er zijn meer groene bankjes gekomen. De lantaarnpalen moeten nog vervangen worden (lange levertijd). Geheel in de geest van Bloeizone Bakkeveen is een drinkwaterpaal geplaatst. Het vullen van een bidon was dan ook de openingshandeling.

De opening werd verzorgd door wethouder Anko Postma van gemeente Opsterland en Frans Mulder, voorzitter van Plaatselijk Belang Bakkeveen. De opening werd opgeluisterd door dorpskoor De Dúnsjongers. Op dezelfde middag vond de crea- & smulmarkt plaats. Daardoor was er ook een groot aantal toeristen aanwezig bij de opening. “Billy and the Bobcats” traden deze middag op vanaf een ponton in de voormalige sluis.

Het was prachtig weer op deze vrijdag tijdens de opening. En dat de weersomstandigheden ook best eens anders kunnen zijn bij een heropening van de Brink laat de onderste foto zien. In 1992 werd de “brink” ook geopend, maar onder slechte weersomstandigheden. Destijds, in 1992, is het metselwerk van de sluiskolk gerenoveerd, de stuw geautomatiseerd, de voetgangersbrug aangelegd en het trottoir langs de Duerswaldmerwei naar ’t Hout aangelegd.

Geplaatst in: Bakkeveen

Geef een reactie