Zaterdag 13 mei: 3 Provinciën Wandeltocht

De 3 Provinciën Wandeltocht speelt zich af in het hart van Noord-Nederland. Het gebied rond het punt waar de grenzen van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe bij elkaar komen. Elk jaar worden de routes in een andere richting uitgezet.

Zaterdag 13 mei 2023 wordt het de 13e aflevering. Dit jaar gaan de routes in westelijke richting: Landgoed De Slotplaats, Beekdal Koningsdiep, Siegerswoude, Ureterp, Frieschepalen en voor de 40 km wandelaars zelfs Drachten. Er zijn verrassende routes uitgezet, deze voeren je voor een deel door gebieden die anders niet toegankelijk zijn. Je loopt dwars door kleurrijke weilanden, over zand- en landwegen en door bossen. Als de toestand van de terreinen het toelaat is er weinig asfalt onderweg. Kortom, bijzonder afwisselende routes door een uniek landschap. Met routes van 5 tot 40 kilometer is er voor iedereen een geschikte afstand.

Inschrijven doe je via www.3wandel.nl .  Kosten bedragen € 5,– pp bij voorinschrijving (en € 6,– ter plekke). Voor-inschrijvers mogen eerder starten dan mensen die zich ter plekke nog inschrijven. De opbrengst is dit jaar bestemd voor het goede doel: De Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.

Je kunt meedoen als vriendengroep, sportclub, familie of bedrijfsteam, maar natuurlijk ook individueel. Onderweg genieten en even bijpraten, terwijl je gezond bezig bent. Start en finish is bij Dúndelle (zwembad/sportpark) in Bakkeveen.

Je kunt je nu al inschrijven via: www.3wandel.nl

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht

Geef een reactie