Geslaagd etentje van de Zonnebloem

We hebben heerlijk gegeten”. Deze hartverwarmende reactie van de gasten van De Zonnebloem was een compliment voor de keukenbrigade van Multifunctioneel Centrum De Wier uit Ureterp.

Het etentje op 28 maart was georganiseerd door de afdeling Ureterp en omstreken van De Zonnebloem.
Naast de gasten, mensen met een lichamelijke beperking, schoven vrijwilligers van De Zonnebloem aan op deze gezellige culinaire bijeenkomst. Minder mobiele gasten werden opgehaald en thuisgebracht door de vrijwilligers. Eén voor één druppelden de gasten binnen, waarna ze werden begroet door voorzitter Marian Doorgeest van de afdeling.

De smaakpapillen tijdens dit diner werden gestimuleerd door twee lekkere soepen, een buffet met verschillende groentes en vleessoorten en een paar consumpties. De Wier had nog een verrassing in petto toen het dessert werd geserveerd. Geen modale sorbet, maar een halve kokosnoot, een sinaasappel en een citroen gevuld met ijs. Bij zoveel creativiteit zou zelfs chef-kok Gordon Ramsay zijn vingers aflikken.

Op de website www.zonnebloem.nl/ureterp-e-o is te zien welke activiteiten worden georganiseerd door de afdeling. Ook in de dorpskranten van Ureterp, Siegerswoude, Bakkeveen en Wijnjewoude worden de activiteiten regelmatig aangekondigd.

Irma Weening

Geplaatst in: Zonnebloem

Geef een reactie