Wegwerkzaamheden N917 in afrondende fase..

Afgelopen week is er veel werk verricht aan de weg (N917) tussen Bakkeveen en Waskemeer. Zo werd er afgelopen woensdag voorbereidende werkzaamheden getroffen om de laatste afwerklaag (asfalt) aan te brengen. Dat hield in dat de weg schoon werd gemaakt met veegmachines en een hechtingslaag werd aangebracht.


Op deze ‘hechtingslaag ‘ werd donderdag geasfalteerd. In de bocht bij de Bakkeveensterweg en Sint Baronstraat werd de eerste afwerklaag aangebracht en vervolgens richting Waskemeer geasfalteerd.

Vrijdagochtend werd er ‘vanaf’ Waskemeer naar Bakkeveen gewerkt en de laatste laag werd rond 17.30 uur vlak voor de bebouwde kom van Bakkeveen aangebracht. De weg heeft een nieuw kleurtje gekregen, zo is de middenstrook wit en de buitenste stroken zijn zwart. Het witte vlak zal op den duur witter worden door gebruik van de weg. Let wel op de snelheid, deze is aangepast van 80 km naar 60 km)

Vandaag (maandag 7 november) zijn de werkzaamheden gestart met het naastliggend fietspad. Ook deze wordt opnieuw geasfalteerd. Vanochtend is er eerst een hechtingslaag aangebracht en daarna de eerste laag asfalt. Als alles volgens planning gaat zal a.s. woensdag de laatste laag (afwerklaag) worden aangebracht.

Onderstaand een aantal foto’s van de werkzaamheden. ( Foto’s: Martijn v/d Vaart)

 

Foto’s 2-11-2022:

Foto’s 3-11-2022:

Foto’s 4-11-2022:

Foto’s 7-11-2022:

Geplaatst in: 2022-gebeurtenissen

1 reactie op “Wegwerkzaamheden N917 in afrondende fase..

  1. D.R. zegt:

    Voor wie geregeld via Waskemeer naar Haule/Oosterwolde rijdt: Van 5 tot en met 23 december is de Kruisweg wegens werkzaamheden gestremd! Vanaf de bebouwde kom van Waskemeer toto en met Hans Menken.

Geef een reactie