Brandweer blust zwerfvuil.

De brandweer van Opsterland/Ureterp en Ooststellingwerf/Haulerwijk rukten gisteravond uit voor een ‘bosbrand’ in Bakkeveen. Om 20:28 uur kwam er een melding op p2000. De brand was aan de Duerswâldmer Wei schuin tegenover de Sterrenschans in een stukje bos achter camping ’t Hout.

De brandweer heeft zwerfvuil wat verspreid lag geblust, het ontstaan van de brand is niet bekend.
(onderstaand een aantal foto’s)

 

Geplaatst in: 2022-gebeurtenissen

9 reacties op “Brandweer blust zwerfvuil.

 1. Germ De zee zegt:

  Van dat zwerfvuil zijn al meerdere meldingen naar de gemeente geweest!is het eindelijk opgeruimd.

 2. Jan van Dalen zegt:

  Hoe is dat gemeld aan de gemeente Germ? Meestal wordt er snel op gereageerd.

 3. Adrie Cornelissen zegt:

  Dit was geen zwerfvuil, hier is verleden jaar in corona tijd door weet ik wat voor lieden een of meerdere bijeenkomsten geweest. Grote bankstel en koelkast diep in het bos gesleept , onzichtbaar vanaf de openbare weg en een enorme berg ( bier) blikjes en glas. Maar opruimen ,ho maar. Ik zag het van de winter ,toen ik een keer in het bos kwam en het blad weg was. Ik ben bang ,dat ik als eigenaar van dit stukje bos het zelf op eigen kosten moet opruimen. Kunt er alleen heel slecht met een kar komen. Ik heb dus zeer weinig waardering voor deze handelwijzen en nu hebben dus een of meerdere lieden dit in de brand gestoken.

 4. Germ De zee zegt:

  Hier is telefonisch contact over geweest jan.

 5. Berend Henk Huizing zegt:

  Vlak naast ons huis. Vorig jaar gemeente gewaarschuwd dat er bankstel, koelkast en rommel lag. Twee ambtenaren van Omrin zijn langs geweest, maar wilden of konden de spullen niet meenemen. Verder niets meer van de melding vernomen. Afgelopen voorjaar Molecaten Park ’t Hout geattendeerd op jongelui met lawaai op deze plek. Ze hebben niets met de melding gedaan. Nu brand in zwerfafval. Een bankstel, koelkast en lege bier- en frisdrank blikjes gebruikt door jongelui is geen zwerfafval. Gemeente Opsterland wat gaan jullie hieraan doen?

 6. Berend Henk Huizing zegt:

  Helaas Jan, vorig jaar al gebeld bij gemeente. Twee ambtenaren zijn langs geweest, maar wilden of konden spullen niet meenemen. Daarna niets meer gehoord.

 7. Jan van Dalen zegt:

  Als ik bovenstaande reactie lees dan lag het “afval” op particulier terrein. Tja, dan haalt de gemeente (of Omrin) het niet gratis weg. Dat hadden ze dan wel even moeten terugkoppelen aan de melders. Dan wist de omgeving tenminste hoe “de vork in de steel” zat en eventueel andere acties kunnen ondernemen.

 8. ivar zegt:

  wat een mooie brand

Geef een reactie