Avond-4-daagse 2022 dag 4

Avond-4-daagse 2022 is weer achter de rug. De vorige editie was in 2019. Het aantal betalende deelnemers was ruim 800. Dat is een kleine 20% lager dan in 2019 en hiermee moeten we gezien ervaringen in de omgeving, niet ontevreden zijn. Op zaterdagavond zijn er ca 1300 wandelaars de traktatiepost gepasseerd. Dit is een bekend zaterdag-fenomeen.

Er waren zaterdagavond 3 muziekkorpsen gecontracteerd. Na corona is het aantal korpsen dat nog loopt met avond-4-daagses drastisch afgenomen. De Marko’s (Burgum) en Concordia (Zevenhuizen) hebben 2 intochtrondjes gelopen en de Oertetters (uit Ureterp) zijn 3x rond geweest.

De routes gingen richting noordoosten. Alle routes kwamen door de gebouwen van de bosmanege. Meteen daarna was de traktatiepost. De 10 km liep nog een grote lus: ze staken het Koningsdiep over naar Siegerswoude.

Ook op zaterdagavond zijn er nog een paar pijltjes verhangen door deelnemers die grappig wilden zijn. Maar iedereen was al een stuk scherper en hield de (digitale) routebeschrijving en kaartje goed bij de hand….

Het parkeren zaterdagavond verliep goed. Er kwamen meer auto’s op af dan gedacht. Gelukkig kon een weiland van de vlooienmarkt ook gebruikt worden als parkeerterrein. We vroegen ons af waar tot en met 2019 al die auto’s geparkeerd waren tijdens de intocht.

Het weer van woensdag was wat regenachtig, maar de 3 volgende avonden was het prachtig wandelweer !

Hieronder een foto-impressie van de zaterdagavond. (foto’s Martijn vd Vaart)

Voor algemene informatie: www.bakkeveen.nl/wandel

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

2 reacties op “Avond-4-daagse 2022 dag 4

  1. Miranda zegt:

    Welke datum is in 2023 de avondvierdaagse?

  2. JanvD zegt:

    In 2023: van woensdag 7 t/m zaterdag 10 juni.

Geef een reactie