Avond-4-daagse 2022 dag 1

Woensdag 8 juni is de eerste wandelavond geweest van de avond-4-daagse 2022.

Het was woensdagavond wel even wennen. Een groot aantal nieuwe vrijwilligers, een nieuwe start- & finish lokatie èn …  het regende.

Velen vonden de start lokatie op het parkeerterrein bij het zwembad een vooruitgang. Het parkeren van de auto was veel gemakkelijker. Er was meer ruimte om de groepen te verzamelen dan op de smallere Weverswal. Aan de andere kant: het knusse dorpsgevoel was wat minder ….
Al voor half 6 dienden wandelaars zich aan om alsnog in te schrijven. De (digitale) voorinschrijving was vrijdag 3 juni gesloten. Er kwamen 66 wandelaars bij. Dat bracht het totaal op 743. Wel iets minder dan in de jaren voor corona, maar dat lijkt een algemene trend te zijn.

De start voor de eerste groepen was om 18 uur. Binnen een half uur was iedereen onderweg. Het regende toen ook al. Geen grote hoeveelheden, maar een regenjas was eigenlijk wel nodig. De route van de 5 km ging over 2 campings: ’t Hout en Ikeleane. Bij de laatste was ook de traktatie. De 10 km ging richting Duurswouderheide en dan naar de Ikeleane. De 7 wandelaars van de 15 km liepen als extra nog een lus rond de Duurswoudersheide tot aan Wijnjewoude-dorp.

Hieronder een foto-impressie van de woensdagavond. (Foto’s Martijn v/d Vaart)

Voor actuele informatie: www.bakkeveen.nl/a4d

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie