Impressie 3 Prov Wandeltocht 2022

De 12e 3 Provinciën Wandeltocht was op zaterdag 14 mei 2022. In de jaren 2020 en 2021 kon er door corona geen tocht worden georganiseerd. Daarom was het wat spannender dan andere jaren hoe de tocht zou verlopen èn of er nog veel deelnemers zouden zijn.

De weersvooruitzichten waren goed. Zeker droog weer, wel wat bewolkt en temperaturen rond de 10 graden bij het ochtendgloren en bijna 20 graden in de middag. Goed wandelweer. De EHBO-teams hebben dan ook (gelukkig) weinig te doen gehad.

Volgend de tellingen waren er 1623 deelnemers. Dat is wat onder het gemiddelde van ca 2.000 wandelaars. Maar na een stop van 2 jaren is de organisatie zeker niet ontevreden.

De (langere) routes liepen dit jaar richting provincies Groningen èn Drenthe. Onderweg waren 14 trajecten over particulier terrein. Dat is ook de reden dat de routes na zaterdag 14 mei niet meer gelopen kunnen worden.
Het Goede Doel was dit jaar: Stichting “Vier het Leven”.

De volgende 3 Provinciën Wandeltocht is gepland op zaterdag 13 mei 2023 (de 2e zaterdag van mei).

Klik hier voor het verslag van de 20 km route van Berend en Francis Pol.

Onderstaand filmpje en foto-impressie van Martijn van der Vaart van de 10 km route.

 

 

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht

Geef een reactie