Stem je ook op Blesje 16 ?

De Beste Boerenkoe

 De Beste Boerenkoe onderscheidt zich door een jarenlange probleemloze productie. Ze beschikt over een functioneel exterieur, een goede (uier)gezondheid, heeft weinig inseminaties nodig en produceert bovengemiddeld, ook qua gehalten. De koe die de verschillende onderdelen het best beheerst, wint de competitie.
Er zijn 12 koeien genomineerd. Eén van deze koeien woont in Bakkeveen, Mandefjild 15: Blesje 16. Eigenaar is fam. Kok.

Blesje 16 (Rurex × Archibald) van de familie Kok uit Bakkeveen (FR) is een goede degelijke koe, die, naar het oordeel van de jury, nog jaren mee kan. „Het is een koe met hele beste benen en goede verhoudingen. Alleen het uier zou iets hoger aangehecht mogen zijn”, oordeelt de jury.
De koe is ondanks haar 11,5 jaar nog erg vitaal en alert. Blesje 16 heeft met 3,8 procent het hoogste eiwitgehalte in de categorie Oud. En hoewel haar vetgehalte wat ondergemiddeld is, produceerde ze toch al 8.345 kilo’s vet en eiwit. Met 1,3 inseminatie per lactatie en een tussenkalftijd van 353 dagen is ze inmiddels twee à drie maanden ingelopen. Jeroen Kok zegt over Blesje 16: „We hebben al vele 100-tonners op ons bedrijf gehad, maar zo’n mooie als Blesje kan ik mij niet herinneren. Ze valt nooit op, loopt op superklauwen en heeft nooit problemen met
haar gezondheid.”
Geplaatst in: Oproepen

Geef een reactie