Louwsma Bedrijven Groep breidt uit.

De Louwsma Bedrijven Groep (LB groep), gevestigd te Bakkeveen, heeft nieuwe bedrijfsovernames afgerond. Eind vorig jaar zijn 2 nieuwe fysiopraktijken toegevoegd aan Mea Fysio, een keten van fysiotherapiepraktijken in Nederland. Het gaat om Fysio Compleet in Groningen en het patiëntenbestand van Fysio Aldlan in Leeuwarden. Verder is per 1 januari door de LB Groep het bedrijf Pharmatech Consultancy & Training in Hoevelaken overgenomen. Pharmatech richt zich op training, opleiding en consultancy in de farmaceutische wereld.

De overnames in de fysiotherapie zijn in lijn met de uitbreidingsplannen van Mea Fysio. Mea Fysio zal de komende jaren naar verwachting verder groeien. Dit met name in de hoofdsteden in het noorden van het land: Assen, Groningen en Leeuwarden.

Pharmatech is gespecialiseerd in het geven van advies, het vervullen van interim functies, het uitvoeren van audits en het verzorgen van opleidingen en trainingen bij producenten en distributeurs van geneesmiddelen. Het bedrijf bestaat ruim 25 jaar en heeft een sterke positie en reputatie opgebouwd in de farmaceutische branche. De oprichters en inmiddels voormalige eigenaren, Gabrielle Pinners en Simon Arnoldussen, blijven de komende jaren actief binnen het management van Pharmatech.

Over overname Pharmatech
Sieb Louwsma, eigenaar en algemeen directeur van de LB Groep,  over de overname van Pharmatech: “Zowel Pharmatech als de LB groep zijn familiebedrijven. Al bij het eerste gesprek was er mede hierdoor een klik. Pharmatech is al jarenlang een gezond bedrijf met oog voor de kwaliteit van de dienstverlening, heeft stevige ambities en ziet binnen de farmaceutische sector volop nieuwe kansen. Die gaan we de komende jaren verder invullen”. Voor de klanten en relaties van Pharmatech heeft de overname geen gevolgen. Het bedrijf blijft op de markt onder haar eigen merknaam opereren. Binnen de LB Groep gaat Pharmatech deel uit maken van de divisie Training, Opleiding en Consultancy. Tot deze divisie behoren verder onder meer Stavoor en KPC Groep.

Uitbreiding bedrijvenportfolio
Sieb Louwsma over de gerealiseerde uitbreiding van het bedrijvenportfolio. “We hebben qua overnames in 2020 en de eerste helft van 2021 even een pas op de plaats gemaakt. Dit om te bekijken wat de effecten van de coronacrisis op onze bedrijven zouden zijn. Medio 2021 hebben we besloten weer de markt op te gaan voor overnames. Met name de afgelopen periode zijn er bedrijven beschikbaar gekomen die voor de langere termijn precies binnen onze strategie passen. In de loop van 2022 gaan mogelijk nieuwe overnames volgen door de LB Groep.”

Over de LB Groep
De LB Groep is een familiebedrijf met Friese wortels en is gaandeweg uitgegroeid tot een holding van inmiddels 18 bedrijven die veelal landelijk opereren. De LB Groep-bedrijven zijn dienstverleners met een eigen specialisme en specifiek werkterrein. Ieder bedrijf draagt op zijn manier bij aan de economie en samenleving door waarde toe te voegen aan werken, (re)ïntegreren, leren, participeren en vitaliseren van mensen.

Meer informatie over de LB Groep is te vinden op  www.lbgroep.nl

Geplaatst in: Bedrijven

Geef een reactie