Camping De Drie Provinciën nr 1

De winnaars van de ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2022 zijn woensdag 12 januari bekend gemaakt. Van de duizenden bij de ANWB aangesloten campings is er nu één verkozen tot mooiste Charmecamping van Nederland en dat is de Drie Provinciën vlakbij Bakkeveen. 

ANWB Verkiezing
Ieder jaar peilt de ANWB wat kampeerders waarderen in een camping. Afgelopen zomer beoordeelden ruim 26.000 Nederlandse kampeerders hun favoriete camping op onder andere de gastvrijheid, het sanitair en de prijs/kwaliteitverhouding. Dat geeft een goed beeld van de kwaliteit van het kamperen in coronatijd, waarin de Nederlandse campings extra vaak bezocht werden.

De winnaar van de titel ‘de mooiste charmecamping in Nederland voor 2022’ is camping De Drie Provinciën in Een-West (Drenthe). Een charmecamping is een bijzonder sfeervolle camping op een idyllische plek, weg van het massatoerisme. De ANWB noemt De Drie Provinciën de gedroomde plek voor wie van écht rustig kamperen houdt.

Opvallend is dat deze camping zich specifiek richt op volwassenen, zonder meereizende kinderen. Deze ‘adult only’ camping staat sinds 2013 in de top 3 van de mooiste ANWB Charmecampings en werd eerder al bekroond tot de Beste ANWB 50+ camping. “Maar ook wie nog geen 50 is, recreëert hier heerlijk”, vertelt Ronald Boels, eigenaar van de camping. “Doordat er geen spelende kinderen op de camping zijn, is het hier écht rustig. Dat brengt een hele serene sfeer met zich mee. We zien dan ook vooral actieve rustzoekers op onze camping”.

Waarom de camping tot winnaar is gekozen? Het terrein is schitterend; parkachtig mooi met drie visvijvers. De kampeerplaatsen zijn royaal en het sanitair is brandschoon. Ook de ligging scoort hoog door het natuurgebied dat tegen de camping aan ligt, hier is het fantastisch wandelen. Fietsers maken prachtige tochten met de gratis fietsroutes die al klaarliggen. Tot slot roemen de echte levensgenieters ook de aanwezigheid van het goede restaurant met het gezellige terras.

Boost voor 2022
Ronald Boels en Brigitte Koninga van De Drie Provinciën zijn trots en vereerd dat hun camping wederom zo goed gewaardeerd is: “We zijn heel gelukkig dat onze gasten zo tevreden zijn, zij ervaren hier een veilig en vrij buitenleven. Deze award geeft ons een boost voor een fantastisch 2022”, aldus het trotse stel. Op deze camping is het onbezorgd genieten van de vrije tijd. Brigitte zegt lachend: “Het Zwitserlevengevoel in Drenthe; onbevangen genieten van elke dag.”

Verantwoord recreëren in coronatijd
Komend seizoen zien ze met vertrouwen tegemoet. “We zien dat kampeerders extra op zoek zijn naar ruimte en rust. Bij ons vinden ze royale kampeerplekken en een weidse omgeving en daardoor is het heerlijk vrij en veilig buitenleven” aldus Ronald.

Over De Drie Provinciën
De Drie Provinciën ligt centraal te midden van Groningen, Friesland en Drenthe. Het is een 50+camping, waarbij rustzoekers van alle leeftijden welkom zijn. De Drie Provinciën beschikt over 141 kampeerplaatsen, drie sanitairgebouwen, drie visvijvers en een restaurant. Met name kampeerders die houden van fietsen, wandelen en/of vissen voelen zich hier thuis.

De Drie Provinciën
Bakkeveenseweg 15, Een West
0516-541201
[email protected]
www.dedrieprovincien.nl

Geplaatst in: De Drie Provincien, Drie provincien

1 reactie op “Camping De Drie Provinciën nr 1

  1. Vincent Veldhoen zegt:

    Ronald en Brigette gefeliciteerd met deze prijs. Hard aangewerkt met jullie team !

Geef een reactie