Groene Tour van start …..

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid en die ging in Bakkeveen niet onopgemerkt voorbij.

Vanmiddag vrijdag 8 maart 2021 werd de Groene Tour geopend; een interactieve route langs interessante hotspots op het gebied van duurzaamheid, groen en energiebesparing.

Wethouder Rob Jonkman opende de Groene Tour door samen met basisschoolleerlingen wintergroenten te planten in een verrijdbare moestuin. Deze moestuin wordt aangeboden aan de scholen, zodat zij ervoor kunnen zorgen én ervan kunnen oogsten.

De middag zat bomvol duurzame activiteiten voor jong en oud. Zo werd er kunst gemaakt van afval en gekookt met (h)eerlijke producten. Er werden fietsen gecheckt op veiligheid, blije kindergezichtjes geschminkt tot de mooiste insecten en de vegan foodtruck serveerde allerlei lekkers. Een groene middag met een gouden randje!

Klik hier voor reportage op Omrop Fryslan

Foto’s Martijn van der Vaart.

 

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen, Duurzaam Bakkeveen

Geef een reactie