Collectanten gezocht voor MS

Wil jij je tijdens de Goede Doelen Week Bakkeveen een paar uurtjes inzetten voor mensen met MS?

Van 24 oktober t/m 30 oktober 2021 vindt de plaatselijke Goede Doelen Week in Bakkeveen plaats. We zijn op zoek naar mensen die zich in deze week een aantal uur voor deze collecte willen inzetten namens MS. Help jij mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

Word collectant!
We zijn op zoek naar collectanten die de organisatie van de Goede Doelen Week Bakkeveen namens het Nationaal MS Fonds willen ondersteunen. Ieder jaar zorgt de collecte voor een groot deel van onze inkomsten. Onze vrijwillige collectanten spelen dan ook een grote rol in de strijd tegen MS.

MS is zenuwslopend
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland ondervinden 25.000 mensen dagelijks de gevolgen van de chronische en progressieve ziekte MS.

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Meer onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds financiert onder andere wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Meer informatie of aanmelden: [email protected] of 010-5919839 www.nationaalmsfonds.nl

Voor collecteweek Bakkeveen: www.bakkeveen.nl/collecteweek

Geplaatst in: Collecteweek

Geef een reactie