Nieuwe exploitant Slotplaats

Natuurmonumenten heeft voor landgoed De Slotplaats een nieuwe horeca ondernemer gevonden.  Op 5 mei hebben Mieke Rijnbeek en Jouke Drijfhout uit Nijega de samenwerkingsovereenkomst getekend en officieel de sleutel van het pand in ontvangst genomen. Momenteel wordt de renovatie van de binnenkant van het pand afgerond, zodat de uitbaters kunnen starten met de inrichting van het prachtige landhuis. Naar verwachting zal het restaurant in juli de deuren openen.

Groenste horeca
Landgoed De Slotplaats is één van de grotere Friese bosgebieden en trekt jaarlijks zo’n 80.000 bezoekers om er te wandelen, te fietsen of de Speelnatuur van OERRR te bezoeken. Natuurmonumenten is eigenaar van het landgoed en zocht gericht naar een creatieve ondernemer met passie voor duurzaamheid, horeca en gastheerschap. Enit Scholtens, gebiedsmanager bij Natuurmonumenten, vertelt dat er afgelopen winter ruim 30 belangstellenden waren voor De Slotplaats: “We zochten een horecaondernemer die een goede invulling kan gaan geven aan onze horecavisie. Daarin streven we naar een groene, gezonde en duurzame horeca, een gastvrije omgeving voor zoveel mogelijk bezoekers en het verbinden van de horeca aan het dorp en de streek. In Jouke en Mieke denken we een zeer goed duo in huis te hebben gehaald.”

Lekker en lokaal
Gastheer en -vrouw Jouke en Mieke zijn blij met dit in hen gestelde vertrouwen en deze nieuwe uitdaging: “Dit unieke pand en de gebouwen eromheen lenen zich er uitermate goed voor om een restaurant met aanvullende functies in te realiseren.” Chef-kok Jouke probeert zo veel mogelijk te werken met streekproducten: “We willen onze gasten laten proeven wáár ze eten; vers, lokaal, groen en duurzaam en in samenwerking met lokale boeren en leveranciers. Op een fantastische plek voor een goede lunch of diner, maar ook voor een zes-gangen fine-dining.” Mieke vult aan: “Naast dat we onze gasten willen laten proeven willen we de bezoekers van De Slotplaats laten ontdekken waar ze zijn. Ontdekken in de breedste zin van het woord: wat heeft het landgoed te bieden, wat heeft de natuur te bieden, wat heeft de streek te bieden. Het landgoed met de prachtige natuur en de bezienswaardigheden is daarnaast zeer geschikt voor een diversiteit aan bijzondere evenementen en activiteiten. We zitten barstensvol ideeën!

Voor koffie, thee, gebak uit eigen keuken, lunch met producten uit de streek of van het landgoed, en een heerlijk biologisch ijsje, kun je nu al terecht bij de foodtruck op De Slotplaats.

Geplaatst in: Slotplaats

4 reacties op “Nieuwe exploitant Slotplaats

 1. Daniela zegt:

  Veel succes toe gewenst!

 2. japtabes zegt:

  Moai dat er wer arregewaasje komt

 3. Kitty zegt:

  Geweldig! Veel succes Mieke en Jouke.En hopelijk wordt het Muziekpodium dan weer een van de bijzondere evenementen die in de Slotplaats plaatsvinden.

 4. Ine zegt:

  Fijn dat er weer een exploitant is! Heel veel succes gewenst en hopelijk tot snel!

Geef een reactie