Recept 1: Preitaart met geitenkaas

In het kader van 30 dagen gezonder:

Recept 1 : Preitaart met geitenkaas (hoofdgerecht, 4 personen, 25 min. 30 minuten oventijd)

Ingrediënten :

  • 4 plakjes blader- of hartige taartdeeg
  • 750gr. preien
  • 2etl. roomboter of margarin of zonnebloemolie
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 etl. tarwebloem
  • 200gr zachte geitenkaas
  • 3 middelgrote eieren
  • 200ml. kookroom
  • lage taartvorm 24/26 cm

Bereiden :

  • Ontdooi het deeg en bekleed de ingevette vorm/verwarm oven op 200gr
  • Maak de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de boter in een wok of braadpan en laat de prei 5 minuten smoren en vocht verdampen. Snijd de tomaat in reepjes en roer de tomaatreepjes en de bloem door de prei. Kruimel de kaas erover. Klop het ei los met de kookroom, peper en eventueel zout.
    Roer het mengsel door de prei
  • Schep het mengsel in de taartvorm en zet de vorm in het midden van de oven. Bak de preitaart in 30 minuten goudbruin
  • Lekker met een tomatensla

BloeiZone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

1 reactie op “Recept 1: Preitaart met geitenkaas

  1. Postma zegt:

    Preitaartje gemaakt en goed gelukt. Ik had overigens 7 bladerdeeg bladen nodig om de hele taartvorm te bekleden. Vond hem echter wel een beetje flauw van smaak. Als ik hem nog een keer maak voeg ik spekje/paprikaatje/champignon toe. Ik kon de rest van het gezin er overigens niet enthousiast voor maken. Door de sterke geur van de geitenkaas, hoefden ze al niet meer 😉

Geef een reactie