30 dagen gezonder: Recept 26, Zoete Aardappelsoep

Recept 26: Zoete aardappelsoep

in het kader van 30 dagen gezonder

Lunch- of hoofdgerecht, 2 personen, 35 minuten

Ingrediënten :

  • 2 etl. olijfolie
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 grote winterwortels
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 3 tenen knoflook (kan ook zonder)
  • 1 of 2 groentebouillonblokjes (naar keuze)
  • Peterselie
  • Cayennepeper
  • 500ml water (verdunnen kan)

Bereiding :

  • Pel en snipper de uien en de knoflook, maak de groentes schoon en snijd in stukjes
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de groenten toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe, kook de soep 20 minuten op laag vuur
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper. Garneer met de peterselie
  • Als hoofdmaaltijd kun je er geroosterd oud brood bij eten.

Uit: Kook- en leefstijlgids 2

Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie

30 dagen gezonder: Recept 26, Zoete Aardappelsoep

Recept 26: Zoete aardappelsoep

in het kader van 30 dagen gezonder

Lunch- of hoofdgerecht, 2 personen, 35 minuten

Ingrediënten :

  • 2 etl. olijfolie
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 grote winterwortels
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 3 tenen knoflook (kan ook zonder)
  • 1 of 2 groentebouillonblokjes (naar keuze)
  • Peterselie
  • Cayennepeper
  • 500ml water (verdunnen kan)

Bereiding :

  • Pel en snipper de uien en de knoflook, maak de groentes schoon en snijd in stukjes
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de groenten toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe, kook de soep 20 minuten op laag vuur
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper. Garneer met de peterselie
  • Als hoofdmaaltijd kun je er geroosterd oud brood bij eten.

Uit: Kook- en leefstijlgids 2

Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie