Recept 26: Zoete aardappelsoep
in het kader van 30 dagen gezonder
Lunch- of hoofdgerecht, 2 personen, 35 minuten
Ingrediënten :
- 2 etl. olijfolie
- 1 grote zoete aardappel
- 2 grote winterwortels
- 2 uien
- 1 paprika
- 3 tenen knoflook (kan ook zonder)
- 1 of 2 groentebouillonblokjes (naar keuze)
- Peterselie
- Cayennepeper
- 500ml water (verdunnen kan)
Bereiding :
- Pel en snipper de uien en de knoflook, maak de groentes schoon en snijd in stukjes
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de groenten toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe, kook de soep 20 minuten op laag vuur
- Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper. Garneer met de peterselie
- Als hoofdmaaltijd kun je er geroosterd oud brood bij eten.
Uit: Kook- en leefstijlgids 2
Reacties