Recept 22: Kiptajine met knolselderij
(kan ook vegetarisch)
in het kader van 30 dagen gezonder
Hoofdgerecht, 4 personen, 25 minuten
Ingrediënten :
- 2 etl. olijfolie
- 1 ui in halve ringen
- ¼ knolselderij in reepjes
- 2 winterwortels, geschrapt, in reepjes
- 2tl. ras el hanout
- 300 gr. kipfilet of vegetarische kip
- 4 tomaten in stukken of blik tomaten
- 200ml (kippen- of groente)bouillon
- 1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 300 gr. couscous of rijst
- Handje groene kruiden bijv. peterselie, munt (fijngehakt)
- 4 etl (griekse) yoghurt , kan ook met gewone yoghurt
Bereiden :
- Maak de groenten schoon en snijd ze
- Verhit olie in wok of tajine en fruit de ui en groenten minimaal 4 minuten op een lage stand. Voeg de ras el hanout en kip toe en roerbak nog enkele minuten
- Voeg de tomaten, bouillon en kikkererwten toe en laat afgedekt 10 minuten stoven
- Bereid intussen de couscous of rijst
- Serveer de gestoofde groenten en kip met couscous. Bestrooi met de kruiden en schep een lepel yoghurt erbij.
Poiesz-recept
Tip: gebruik de rest van de knolselderij in bijv. een salade met appel. noten, blauwe kaas. Gebruik de rest van de knolselderij in een heerlijke erwtensoep
Reacties