30 dagen gezonder, recept 22: Kiptajine

Recept 22: Kiptajine met knolselderij

(kan ook vegetarisch)
in het kader van 30 dagen gezonder

Hoofdgerecht, 4 personen, 25 minuten

Ingrediënten :

  • 2 etl. olijfolie
  • 1 ui in halve ringen
  • ¼ knolselderij in reepjes
  • 2 winterwortels, geschrapt, in reepjes
  • 2tl. ras el hanout
  • 300 gr. kipfilet of vegetarische kip
  • 4 tomaten in stukken of blik tomaten
  • 200ml (kippen- of groente)bouillon
  • 1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 300 gr. couscous of rijst
  • Handje groene kruiden bijv. peterselie, munt (fijngehakt)
  • 4 etl (griekse) yoghurt , kan ook met gewone yoghurt

Bereiden :

  • Maak de groenten schoon en snijd ze
  • Verhit olie in wok of tajine en fruit de ui en groenten minimaal 4 minuten op een lage stand. Voeg de ras el hanout en kip toe en roerbak nog enkele minuten
  • Voeg de tomaten, bouillon en kikkererwten toe en laat afgedekt 10 minuten stoven
  • Bereid intussen de couscous of rijst
  • Serveer de gestoofde groenten en kip met couscous. Bestrooi met de kruiden en schep een lepel yoghurt erbij.

Poiesz-recept
Tip: gebruik de rest van de knolselderij in bijv. een salade met appel. noten,  blauwe kaas. Gebruik de rest van de knolselderij in een heerlijke erwtensoep

Bloeizone Bakkeveen

Geplaatst in: Bloeizone Bakkeveen

Geef een reactie