IJsbaan dampt …

Afgelopen dagen had zich een dun laagje ijs gevormd op de waterplas bij de Sterrenschans aan de Duerswaldmerwei. Momenteel, woensdag 3 februari is de temperatuur flink opgelopen (8 graden) en de lucht is erg vochtig. De vochtige warme lucht komt boven het koude water en …… dan ontstaat er mist. Dat gebeurde vanmiddag. Foto’s van Truus Witteveen.

Overigens is de warme lucht van korte duur. Vanaf het weekend lijkt vrijwel zeker een periode van lichte en matige vorst aan te breken. Daarom volgende week woensdag een foto van dezelfde locatie met schaatsers. Dan heet het meertje: Sterrenbaan !  Kan niet missen ….

Geplaatst in: 2021-gebeurtenissen

1 reactie op “IJsbaan dampt …

  1. Sanne zegt:

    Prachtige foto’s! Volgende week los!
    Maaruh… waar slijpen we onze schaatsen?

Geef een reactie