Bijna gratis warmtescan van je woning

Warmtescans
nu met subsidie van de gemeente

De gemeenteraad heeft op 1 februari besloten om vouchers van € 70,– toe te kennen aan inwoners/huiseigenaren die kleine maatregelen treffen om het energieverbruik van hun woning terug te dringen. Daartoe hoort ook het doen van warmtescans.

Een voucher kan worden aangevraagd via duurzaambouwloket.nl
Daarbij geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. De maatregel mag wel vóór toekenning van de voucher worden getroffen. Dat betekent dat de warmtescans die Martijn van der Vaart uitvoert bijna gratis worden.

De temperatuur gaat weer omlaag. Dit is de periode waarin het mogelijk is om warmtelekkages vanuit uw woning te meten. Martijn van der Vaart maakt infraroodfoto’s van uw huis vanuit alle hoeken en beschrijft de uitkomst in een rapport.

Aanmelden kan via email [email protected]. Op onze pagina www.bakkeveen.nl/duurzaam vindt u voorbeelden van gemaakte warmteopnames (thermogrammen) door Martijn.

Fred Hoogenboom

De regels van de RRE subsidie
Heb je energiebesparende maatregelen toegepast of ben je van plan dit te gaan doen?
Voor maatregelen die je na 3 februari 2021 heb toegepast om energie te besparen, kun je 70 euro terugvragen via de Subsidie Reductie Energieverbruik gemeente Opsterland.

Om in aanmerking te komen voor subsidie dient de eigen investering van jou als bewoner minimaal €70,- of hoger te zijn. De maatregelen moeten eerst zijn betaald en uitgevoerd voordat u de subsidie kunt aanvragen. Voor meer informatie over de subsidieregeling en het aanvragen van de subsidie raden wij je aan de maatregelenlijst en subsidieverordening goed door te nemen.

Kom ik in aanmerking voor de subsidie?
Houd rekening met de volgende voorwaarden om in aanmerking te komen voor de 70 euro:

  • De regeling is alleen geldig voor woningeigenaren.
  • De producten zijn na 3 februari 2021 gekocht en geïnstalleerd
  • Jouw eigen investering is minimaal 70 euro
  • De energiebesparende producten zijn betaald en geïnstalleerd in jouw woning.
  • Je hebt het betalingsbewijs
  • De spullen zijn in gebruik in een bestaande en bewoonde woning. De woning heeft eigen toegang, keuken, douche en toilet
  • Een eventuele nieuwbouwwoning is opgeleverd
  • De maatregelen die je neemt staan op de maatregelenlijst

Subsidie aanvragen?
Let op! De maatregelen moeten eerst zijn betaald en uitgevoerd voordat je de subsidie kunt aanvragen. Bekijk eerst de subsidieverordening en maatregelenlijst voordat je over gaat tot handelen.

Website voor meer info en aanvragen: www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-rre-opsterland

Geplaatst in: Duurzaam Bakkeveen

Geef een reactie