Kerstactiviteiten voor jeugd

Activiteiten tijdens de kerstvakantie!

Bericht voor de dorpen in Opsterland van Code Hans.

Binnen de mogelijkheden van de nieuwe, strenge corona-maatregelen willen we toch graag iets organiseren voor de jeugd in Opsterland. Onderstaand de activiteiten van Code Hans in de kerstvakantie. Onze activiteiten zijn voor jongeren van 13 – 20 jaar (±). De online bingo doen we ook een keer voor 8 – 12 jaar (±). Verder hieronder een aantal activiteiten/ideeën die we samen kunnen organiseren of die de dorpen zelf kunnen organiseren. Naast wat jullie zelf al hebben bedacht/georganiseerd.

Op onze website www.codehans.nl/actueel zetten we een overzicht met alle activiteiten in Opsterland. Die link zetten we op onze flyer, verspreiden we in de social media, etc. Als jullie willen dat jullie activiteiten ook in het overzicht komen, stuur dan een bericht naar [email protected] . Zet in het bericht: welk dorp, de activiteit, voor welke leeftijd, de datum, de tijd en contactgegevens.

Speciaal voor Bakkeveen:

22 december 20:30 uur 13 – 20 jaar (±)
Schatzoeken
Snap jij de aanwijzingen die je via de groepsapp krijgt het beste? Dan weet jij als eerste de locatie van de schat. Snel er naartoe en de schat is van jou. Opgeven bij Klif via een appje naar 06 5087 2867.

 

Activiteiten van Code Hans

 • Het Code Hans Journaal door Code Hans 22 december 2020 19.00 uur
  Op dinsdag 22 december vindt het allereerste Code Hans journaal plaats! Wij gaan live op de JongFM Instagram. Er zal onder andere wat verteld worden over de geplande activiteiten. Instagram is interactief dus de jongeren kunnen via de chat functie met ons communiceren. Klik hier.
 • Opsterland online bingo door Code Hans
  23 december 2020 20.00 uur
  30 december 2020 14.00 uur (voor 8 tot 12 jaar)
  30 december 2020 20.00 uur
  Deze bingo zal online plaatsvinden via Zoom. De jongeren kunnen zich opgeven via [email protected]. Via de mail ontvangen zij hun bingokaarten en de link waarmee ze op de gekozen datum kunnen deelnemen via Zoom. De bingo zal bestaan uit 3 rondes. Er kunnen prijzen gewonnen worden van de lokale ondernemers uit de gemeente Opsterland! Er is een maximum van 30 jongeren per keer voor de bingo.
 • Foto challenge door Code Hans 29 december 2020 14.00 uur
  Hele dag binnen zitten? Niet met de Code Hans foto challenge. De jongeren kunnen zich opgeven via [email protected]. Belangrijk is dat de jongeren hun telefoonnummer doorgeven. De jongeren zullen samen in een groepsapp terecht komen. De eerste opdracht wordt om 14.00 uur in de app gezet. Denk bij een opdracht bijvoorbeeld aan: wie het eerst een selfie maakt met het plaatsnaambord van je dorp, krijgt een punt! Degene met de meeste punten wint een leuke prijs!
 • Online pub quiz door Code Hans
  29 december 2020 19.00 uur
  5 januari 2021 19.00 uur
  Ook de pub quiz zal online plaatsvinden via Zoom. Jongeren kunnen zich alleen of als duo opgeven via [email protected]. Na aanmelding ontvangen zij de link waarmee ze op de gekozen datum kunnen deelnemen via Zoom. De pub quiz bestaat uit 8 rondes, 10 vragen per ronde. Er is een maximum van 15 jongeren voor de pub quiz. (Een duo achter dezelfde pc geldt als 1 deelnemer.)

  Een beetje van jullie en een beetje van Code Hans

  We hebben nog een aantal ideeën dat wij graag in samenwerking willen doen met de
  dorpen! Hier hebben we jullie hulp bij nodig.

 • Bikeathlon
  De Bikeathlon bestaat uit 5 onderdelen. De jongeren fietsen zo snel mogelijk een door jullie uitgezette route. Onderweg komen ze langs spellen waarbij ze moeten proberen zo weinig mogelijk strafpunten te krijgen. De route zal bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Sjoelen
  • Schieten
  • Darten
  • Blikgooien
  • Boogschieten

Leuk als er voor de jongeren prijzen te winnen zijn bij de Bikeathlon*. Code Hans levert op
een door jullie gekozen datum alle materialen voor de Bikeathlon. Voor meer informatie
stuur je een mailtje naar [email protected] .

 • Schat zoeken
  Verstop schatten in je dorp en laat de jongeren deze zoeken. Geef de jongeren aanwijzingen via een Whatsapp groep. Een aanwijzing kan in woorden, een verhaaltje, maar kan ook met een filmpje of een serie foto’s: bijvoorbeeld eerst een onscherpe foto van de locatie en dan steeds scherpere foto’s. Wie herkent de plek het eerst? Of eerst een detailfoto en dan steeds verder uitgezoomd. Zo zijn jongeren op een leuke manier actief buiten bezig. Ook hier natuurlijk prijzen voor de winnaars*. Hebben jullie interesse voor deze activiteit stuur een mailtje naar [email protected] .
 • Voor de kleintjes!
  Maak een natuurbingokaart en ga de dingen op de kaart zoeken en de opdrachten uitvoeren. Het kan natuurlijk ook voertuigenbingo zijn (fiets, auto, step, busje, vrachtwagen, trekker). Of een dorpsbingokaart met dingen erop die in jullie dorp te vinden zijn. Of …
Geplaatst in: Plaatselijk Belang, Sociaal Cultureel Werk (S C W)

Geef een reactie