Honden aan de lijn!

Nu corona heerst en kerst nadert gaan velen naar buiten de natuurgebieden in.

Wist u dat de kleine kudde paarden, en ook, anders, de schaapskudde, sterk kunnen reageren op loslopende honden, mede door de aanwezigheid soms, van de wolf?

Houd de hond aan de lijn, ook voor zijn en uw eigen veiligheid!

Klik hier voor meer informatie

Natuerferiening Bakkefean

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

6 reacties op “Honden aan de lijn!

 1. Vincent Veldhoen zegt:

  Beste Natuerferiening Bakkeveen,

  Goede hondeneigenaren zullen dit ook zeker doen en als je om de natuur geeft hou je beslist rekening met alles en iedereen.
  Maar een hond heeft ook zijn uitren momenten nodig. Een evenwichtig hond, waar mensen en dieren geen last van hebben gedraagt zich zo omdat hen wordt gegund om lekker spelen en te rennen als een hond. Natuurlijk waar dat kan en mag. Kan wel weer zien dat de Natuerferiening niet veel op heeft met honden. Sterker nog, dit is weer eens zo’n typisch geval van de mensen met een belerend vingertje die eenzijdig de zaken benoemen.
  De vereniging vergeet dat veel mensen steun, warmte en een doel hebben om voor te leven en de hond als lid van de familie zien.
  Nogmaals een goede hondenbezitter en dat is de overgrote meerderheid houd zich aan de regels !

  Misschien kan de Natuerferiening BOA’s aanstellen en zo helpen om de ALGEHELE controle beter te handhaven want dat zou een hele verbetering zijn. De personen met “dikke Ik” waar er genoeg van zijn, kunnen dan aangesproken worden op hun egoïstische gedrag en/of bekeurd worden. Kunnen ze gelijk vuurwerk overlast (In dorp en natuur) aanpakken want daardoor zijn alle dieren van het padje af.

 2. Aukje zegt:

  Van wie kwam nou dat belerende vingertje, Vincent?

 3. R zegt:

  Er zijn hier de afgelopen jaren al heel wat incidenten geweest met loslopende honden die achter de schapen aangingen. Met meestal als gevolg dat schapen gewond raakten of soms zelfs doodgebeten werden.

  Nu de wolf weer in Nederland rondwaart, is het goed dat de Natuurvereniging informatie geeft over de huidige situatie. De terugkomst van de wolf zorgt er idd. voor dat (kudde) dieren alerter en feller worden.
  De meeste hondeneigenaren zijn zich hiervan nog niet bewust, daarom is een waarschuwing op zijn plaats. Ook in het belang van de eigenaren en honden zelf.

  Nu het vanwege het Coronavirus drukker in de natuur is, is voorlichting en meer handhaving geen overbodige luxe. Wat voorlichting betreft draagt de Natuurvereniging hier een steentje aan bij.
  Wat handhaving betreft: dat is in heel Nederland een probleem, omdat er niet genoeg geld beschikbaar is.
  Meer losloopgebieden elders of renveldjes voor honden zou ook een stuk verlichting geven voor de natuur.

 4. japtabes zegt:

  Jaaaaaaa,…….laten we de hondenlosloopdiscusie weer eens oprakelen dat is alweer een hele tijd geleden.
  oh ja en dan pakken we de paardestront die alweer op het nieuwe fietspad lag er direct ook weer bij …………

 5. Henk zegt:

  Vergeet niet de kattenstront die ik altijd in mijn tuin vindt

 6. Kiki zegt:

  Via een vriendinnetje kom ik op nieuwtjes in Bakkeveen. Wie kent in Bakkeveen Wouter van de Hoek ? Ben hem uit het oog verloren …💃[email protected]

Geef een reactie