Een kaarsje branden ….

Hoe kunnen we onszelf moed geven? Vermoedelijk voor de eerste keer sinds onheuglijke tijden worden alle landen in de wereld getroffen door hetzelfde probleem: een besmettelijk virus. Talloze activiteiten die ons leven wat kunnen opvrolijken, worden nu afgeraden. Festivals, muziekuitvoeringen, een terras bezoeken, uit eten gaan en nog veel meer zijn meer of minder riskant geworden.

Daarbij zijn we in de donkerder worden dagen voor het kerstfeest. Dan is juist de behoefte aan wat positieve afleiding groter. En naast afleiding is het vinden van moed en hoop belangrijk voor ons sociale wezens. Want dan kunnen we deze bijzondere tijd beter volhouden.

Daarbij komt dat november de maand is waarin velen even stil staan bij overleden dierbaren. Soms kortgeleden, soms alweer langer. Hoe kunnen we dan positief denken aan onze dierbaren?

Een even oud als beproefd middel is het aansteken van een kaarsje op een speciale plek. De plek kan helpen om bij het kaarslicht aan de overleden persoon te denken, ons even verbonden te weten, en daardoor hoop te vatten voor ons eigen leven. Want mensen hebben vroeger ook bijzondere tijden doorstaan. Als onze ouders of voorouders volhielden, kunnen wij ook moed vatten en hoop vinden.

Daarom stellen wij onze kerken open op:

Zondag 22 november vanaf 10:30 uur tot 15 uur

In de St. Pitertsjerke (Ureterp) en in De Mande (Bakkeveen)

Zie ook www.itkeningsfjild.nl.

Wij houden ons aan de richtlijnen, zodat u veilig de kerk kan betreden en weer verlaten.

Weet u van harte welkom.
Jak Verwaal

Geplaatst in: Kerken

Geef een reactie