Zaterdag 4 juli geen Vlooienmarkt

Rutte kondigde op woensdag 24 juni vergaande versoepelingen aan in de corona-beperkingen. Hij noemde zelfs “braderieën” als voorbeeld van evenementen die weer mochten vanaf 1 juli.

Wij als vlooienmarkt bestuur waren verrast door de versoepelingen (gingen uit van 1 september) en zijn gaan kijken of wij ook weer zouden kunnen opstarten.

Op verzoek van de gemeente hebben we een plan gemaakt waardoor de kans dat mensen zich aan de 1,5 m afstand zullen houden groot is. Vooraf reserveren door standhouders is hier een onderdeel van; ook om de omvang van de markt in de hand te kunnen houden. Ons plan is zondag 28 juni ingediend. Veiligheidsregio Friesland kwam dinsdagavond met de nieuwe noodverordening. Ons plan moet worden getoetst tegen de noodverordening en de noodverordening lezende zijn er wel wat interpretatiemogelijkheden.

Nu, donderdag 2 juli rond de middag is er nog geen besluit/aanwijzing van de veiligheidsregio/gemeente. We vinden het nu te kort dag: de markt van zaterdag 4 juli gaat niet door; blijft dus afgelast.
We mikken nu op zaterdag 18 juli.

Houdt de website www.bakkeveen.nl/markt in de gaten !

Bestuur St. Vlooienmarkt-Bakkeveen

Geplaatst in: Vlooienmarkten

Geef een reactie