Oorlogsboek ‘Vliegers op de vlucht’

Oorlogsboek ‘Vliegers op de vlucht’

Bij de uitgeverij Noordboek/Bornmeer is verschenen het boek Vliegers op de vlucht, met als ondertitel De crash van de Seattle Sleeper bij Haulerwijk op 26 november 1944.

De auteurs zijn Jan Slofstra en Jaap de Boer.

Vliegers op de vlucht gaat over de oorlogsgeschiedenis in het Fries-Gronings-Drentse grensgebied en is ook voor de inwoners van Bakkeveen van direct belang. Het boek telt 287 bladzijden en is rijk geïllustreerd met foto’s, schema’s en kaarten.

U kunt een exemplaar afhalen op het  volgende adres: J. Slofstra, Stoukamp 2, Bakkeveen. Dit kan tegen een contante betaling van € 22,50. Van tevoren wel even bellen a.u.b. (tel. 0516-542738).

 

 

Geplaatst in: Bakkeveen, Koop en verkoop

2 reacties op “Oorlogsboek ‘Vliegers op de vlucht’

  1. de boer zegt:

    Een mooi boek, die zeer goed is ontvangen. heeft ook een eigen webpagina http://www.haulerwijk.com/wp

  2. tineke luinenburg zegt:

    In de eerste instantie heb ik ‘Vliegers op de vlucht’ gekocht vanwege de beschrijving van de crash op de Duurswouderheide. Mijn moeder heeft dit vroeger van dichtbij meegemaakt. Doordat het boek op een heel toegankelijke manier geschreven is, nodigde het zeker uit om verder te lezen. Het boek gaf mij een helder beeld en inzicht in het verloop van de oorlog in de omliggende dorpen en wat dit voor het leven van de mensen in de omgeving betekende. Ook besef je, na het lezen, nog eens hoe moedig de mensen waren die de piloten, van de neergestorte vliegtuigen, hielpen en ook het risico dat het herbergen van onderduikers sowieso met zich meebracht.
    Ik heb het met veel interesse gelezen.

Geef een reactie