Afsluiten natuurgebieden

Sinds donderdagmiddag staan er nabij de ingang van een aantal natuurgebieden in onze gemeente schrikhekken. Zo ook bij de ingang van de duinen van Bakkeveen. Deze hekken zijn niet bedoeld op de toegang op voorhand af te sluiten!

Gerben Nijholt, hoofd van o.a. Toezicht en Handhaving in Opsterland, Oost- en Weststellingwerf meldt dat er in perioden dat er drukte wordt verwacht (zoals in weekend) intensief gepatrouilleerd zal worden.  Hieraan werken de politie, gemeentelijke BOA’s en gebiedsbeheerders It Fryske Gea, StaatsBosBeheer en Natuurmonumenten samen.

Wordt het op bepaalde punten te druk; staan of lopen er teveel mensen te dicht bijelkaar dan zal er eerst gewaarschuwd worden. Als daar niet goed op gereageerd wordt kan de bezoekersstroom worden verminderd door vanwege een noodbevel terreinen af te sluiten. En daarom zijn de hekken alvast neergezet. Maar Gerben verwacht dat hier in Friesland ieder wel zoveel respect naar elkaar heeft dat optreden niet aan de orde hoeft te zijn, we voldoende afstand houden en dat we het samen oplossen.

Geplaatst in: Bakkeveen

Geef een reactie