Afgelast: Bijeenkomst over Talmoed

Afgelast vanwege Corona-virus

Zondagmiddag 9 februari organiseerden Ds. Jak Verwaal (PKN) en Gerard Wijtsma (Messiaanse Gemeente) in Bakkeveen een middag over de Talmoed. Er wordt soms van alles over gedacht en gezegd, maar weinigen kennen de Talmoed inhoudelijk. Vandaar deze informatieve middag. Ondanks de storm, en daardoor veel afmeldingen was het een geslaagde middag met toch nog 40 deelnemers. Ds. Jak Verwaal beantwoordde vragen en gaf een goede inleiding in de Talmoed. Door de storm was jammer genoeg dr. Jacob de Leeuwe verhinderd. De Leeuwe stamt af van rabbijn Jehoeda Betsalel Löw, beter bekend als de Maharal van Praag en zijn vader was jarenlang voorganger in de synagoge van Enschede. Jacob de Leeuwe is al jaren bezig met de vertaling van de Talmoed in het Nederlands. Uiteindelijk moet dit een honderddelig boekwerk gaan worden. Zoals het christendom duizenden boeken kent met Bijbeluitleg, zo is de Talmoed de neerslag van een eeuwenlange reflexie van Joodse geleerden op de Tenach (het Oude Testament) en de mondelinge Torah.

Zondagmiddag 15 maart is de tweede middag over de Talmoed gepland, dan zal Jacob de Leeuwe zelf aan het woord komen. Naast de mogelijkheid om vragen te stellen over de Talmoed, zal het gaan over de berachot uit de Talmoed, onder ander de zegenspreuk (beracha) bij het breken van het brood, zoals we deze ook tegenkomen in de Evangeliën.
De bijeenkomst begint om 15.00 uur en eindigt om 17.00 uur en wordt gehouden in kerkgebouw ‘De Mande’ , Tsjerkewâl 20 te Bakkeveen. Voor hen die van ver komen is er een broodje, wel graag even doorgeven of u komt. [email protected] of via: 0516-542418

Gerard Wijtsma

Geplaatst in: Kerken

Geef een reactie