Optisport begonnen als exploitant Dundelle

Dinsdagmiddag 4 februari 2020 heeft de officiële overdracht van de exploitatie van Dundelle plaatsgevonden aan Optisport.

Sedert het afscheid van de vorige exploitanten Andries Nijboer en Engel Nijholt op 11 oktober vorig jaar voerde gemeente Opsterland de exploitatie, waarbij de meeste personeelsleden zijn gebleven. Aan die tussenfase is per 4 februari een einde gekomen.

Locatiemanager Maria de Groot gaat met het oorspronkelijke personeel en enkele ondersteuning van lokatie Marum in Dundelle aan de slag. Vooreerst blijft alles zo ongeveer bij het oude. Men wil eerst ervaren hoe het loopt en gaat dan eventueel vernieuwingen doorvoeren.

Dinsdagmiddag werden de bij de huur en exploitatie van het complex (gemeente blijft dus eigenaar) behorende documenten getekend en dat was een hele stapel. Directeur Michel Kouwenhoven van Optisport tekende onder toeziend oog van Wethouder Anko Postma en Joke van Veen van gemeente Opsterland.

Onder de foto’s het persbericht.

 

 

 

Het persbericht:

De organisatie Optisport uit Tilburg is sinds afgelopen weekend de nieuwe exploitant van recreatiecentrum Dúndelle in Bakkeveen. Zij neemt het stokje over van de gemeente Opsterland, die tijdelijk de exploitatie overnam nadat Engel Nijholt en Andries Nijboer vorig jaar oktober afscheid namen van Dúndelle.

In overleg met het dorp zijn gesprekken gevoerd met vijf kandidaten die zich op de vacature hadden gemeld. Optisport kwam daarbij unaniem naar voren als meest geschikte kandidaat. Optisport is een particuliere organisatie die in Nederland en België actief is op circa honderd locaties. “Voornamelijk in de exploitatie van zwembaden, healthclubs en horeca,” vertelt Maria de Groot, namens Optisport het nieuwe gezicht bij Dúndelle. “Een aantal locaties is ons eigendom, maar meestal verzorgen wij de exploitatie in opdracht van de eigenaren, zoals gemeenten.”

Optisport is bijvoorbeeld ook exploitant van zwembad Wotterwille en sportcentrum De Holten in Marum. Bij Dúndelle verzorgt Optisport de exploitatie van het zwemband, de midgetgolfbaan en de bijbehorende horeca, die ook dienstdoet als dorpshuis. Het groot onderhoud van de accommodatie blijft bij de gemeente Opsterland. De Groot: “We gaan in eerste instantie gewoon op de oude voet verder met dezelfde mensen. Eventuele aanpassingen volgen pas nadat wij de accommodatie zelf helemaal kunnen beleven.”

Beleving is ook een belangrijk aandachtspunt voor het zwembad en de horeca. “De horecavoorzieningen vinden wij wel gedateerd. Maar we trekken niet zo maar de gordijnen van de muur. We gaan de komende tijd bekijken welke stijl het beste past. We ondervinden nu al veel warmte in Dúndelle en we gaan de uitdaging graag aan.” Maria de Groot heeft de leiding over Dúndelle, maar is ook manager van de voorzieningen in Marum en van een zwembad in het Groningse Onstwedde.

Geplaatst in: Dundelle

1 reactie op “Optisport begonnen als exploitant Dundelle

  1. Geert zegt:

    Wij wensen optisport en hun medewerkers veel succes in Dundelle en wij ervaren nu al een prettige samenwerking tijdens onze toneelvoorstellingen.
    Nij bigjin

Geef een reactie