Impressie SlotplaatsFestival

Zondag 6 oktober 2019 was het jaarlijkse Slotplaats Festival van Natuurmonumenten.
Het was erg koud; temperaturen amper boven de 10 graden met een stevige wind. Het bleef zo goed als droog. Warme chocolademelk ging dan ook veel over de toonbank. Dat het in omgeving Bakkeveen nog net droog bleef was een geluk; in grote delen van Nederland was het gewoon bar slecht weer en dat temperde de bezoekersaantallen. “Mazzel dat het droog is”, was een veel gehoorde opmerkingen op de streekmarkt.

Tussen 11 en 16 uur was er van alles te proeven zoals ijs, jam, honing, worst, kaas, chocolade en streek gebrouwen bier. Tevens waren er kraampjes met bloemen en planten, handgemaakte sieraden, hoeden en petten en kunst van boomwortels. Op het terras, maar vooral binnen was er volop keuze uit diverse huisgemaakte lekkernijen.

Om iets na 11 uur werd het Speelnatuur geopend voor kinderen. Hier kunnen kinderen op allerlei manieren klauteren en spelen. Naast een streekmarkt waren er deze dag allerlei leuke OERRR-activiteiten voor kinderen, onder anderen gefaciliteerd door de plaatselijke toneelvereniging Nij Bigjin.

Hieronder een video impressie van StudioJente.

6 oktober 2019

2018 versie:

 

 

Geplaatst in: Natuurmonumenten, Slotplaats

Geef een reactie