Speeltuin nieuws

Al een hele tijd niets van de speeltuin commissie vernomen. Maar wij hebben zeker niet stil gezeten.

Op de foto staat een nieuwe schommel afgebeeld, die geplaatst is in de Lytse Buorren. Deze is op 18-september-2019 geplaatst. De dag erna wordt er zand onder aangebracht en op zaterdag 21-september-2019 kan de schommel gebruikt worden. Tot aan die tijd moet de schommel met rust gelaten worden, het beton moet hard worden en dan kunnen de kinderen de schommel gebruiken. Ik verzoek de ouders in de omgeving om een beetje op te letten dat de schommel met rust gelaten wordt.

Uiterlijk volgende week wordt de Lytse Buorren door de gemeente Opsterland opnieuw ingezaaid en dan moeten we even tot Maart/April 2020 geduld hebben. Als het nieuwe gras zich goed ontwikkeld heeft dan worden de nieuwe toestellen geplaatst.

Ook is er hard gewerkt om de speeltuinen van het Hummelhofje en `t Kampke van nieuwe toestellen te voorzien. Ook hier zijn de wensen van de kinderen zoveel mogelijk aangehouden. Deze speeltoestellen zijn ondertussen geselecteerd en besteld. Zodra de tekeningen van de drie speeltuinen beschikbaar zijn worden die op de website geplaatst.

De montage van de nieuwe toestellen staat gepland op midden November-2019. Het hangt natuurlijk af wat voor weersomstandigheden er zijn. Is het onwerkbaar weer verschuift de startdatum naar eind November.

Wij hopen dat de kinderen met veel plezier gebruik gaan maken van de nieuwe toestellen en zien de veranderingen met vertrouwen tegemoet.

Namens de speeltuincommissie,
Bart Arends

Geplaatst in: Buurtverenigingen, NAS, Plaatselijk Belang

Geef een reactie