Tufftocht goed verlopen

[Uit Woudklank]
De tweede Tufftocht was zaterdag en zondag een groot succes. Mede-organisator Patrick Kok was content met de rit richting Achterhoek, die grotendeels zonder problemen verliep.

Wel vielen zeven van de bijna 100 brommers uit, ze zetten hun reis voort in de bezemwagen. Er waren veel fraaie creaties op soms heel bijzondere tweewielers, of zelfs een driewieler: een tuktuk. De tocht is sinds vorige week ondergebracht in een stichting. „Vorig jaar werd de tocht gehouden tijdens het dorpsfeest, Jarno was toen meteen al dolenthousiast. Hij had ook meegedaan aan een carbage run, een brommer-editie, en het leek hem hartstikke leuk om zelf zo’n tocht te organiseren.”

Jarno de Jong, Kees van der Meulen, Remco Bakker, Ties Dekker en Patrick Kok tekenen voor het festijn. Laatstgenoemde laat weten dat vorig jaar 53 deelnemers meereden, tegen bijna 100 afgelopen weekend. Zondag rond een uur of vier kwamen veel ‘tuffers’ al aan bij De Brink en werden daar opgewacht met gezelligheid en live muziek.

Tomos
Kok reed ook mee. „Op een Tomos, een damesbrommertje. Daar ben ik vorig jaar mee naar Ierland geweest, zo’n 1000 km gereden, en er was helemaal niks aan de hand. De brommer is uit 2009, niet heel bijzonder”, vertelt de Bakkeveenster. Een merkgenoot liep trouwens wel schade op, na een botsing ging de tank (onderdeel van het frame, dus geen aparte tank) lek. Andere prominente merken waren onder meer Kreidler, Zundapp, Yamaha, Honda en Puch. „En iemand had twee scooters aan elkaar gelast, Bouwe Veenstra uit Bakkeveen..

De oudste ‘plof’was vermoedelijk eentje uit de jaren ‘60. „Maar het mooist is toch vrij zijn en mooi wat ouwehoeren. Het gaat niet om snelheid, maar om het plezier. Onderweg je eigen koers varen, pontje, bezemwagen. Voor bezienswaardigheden is er zelfs niet veel tijd, het is vooral rijden. En je moet wel op tijd terug zijn”, besluit Kok.

Klik hier voor alle Woudklank foto’s (foto’s: Germ Geersing)

Voor meer filmpjes en foto’s kijk op Instagram.

Nog meer (overzichts)-foto’s?  mail ze even naar info@bakkeveen.nl s.v.p.

 

 

Geplaatst in: Tufftocht

1 reactie op “Tufftocht goed verlopen

  1. Roel van der Veen zegt:

    Is het niet mogelijk om bijvoorbeeld op zondag zo nu en dan eens een tochtje te organiseren. ( voor de oudere tuffers en de oldtimers) rond de 70 km. Weet niet of daar animo voor is rondom bakkeveen .

Geef een reactie