Uitnodiging: opening Spoelstra’s Draai

Historische Vereniging Bakkeveen  
Uitnodiging

Het leven van Spoelstra’s Draai wordt met honderd jaar verlengd!
Een vanuit cultuurhistorisch en technisch oogpunt interessante en sierlijke constructie blijft bewaard. Dat vieren we met leden en bewoners van Bakkeveen.

Op woensdagavond 19 juni om 19.00 uur bij Spoelstra’s Draai

We ontvangen U graag op de plaats waar het brugje is opgebouwd aan de Houtwal-zijde. Er zijn (beperkte) mogelijkheden om auto’s te parkeren bij Garage en Mechanisatiebedrijf Veenstra en bij de Marinus Machinebouw aan de Mandewyk. We willen de inwoners van Bakkeveen dringend vragen om te voet (of per fiets) te komen via de Houtwal. Op de Houtwal zal een korte bijeenkomst zijn.

Na de opening zullen leden van Nij Bigjin en van het Jeugdtoneel belangrijke momenten uit de geschiedenis van het brugje presenteren. Daarna zal Foppe de Haan – voorheen  trainer van o.a. voetbalvereniging Heerenveen – spreken over de rol die Spoelstra’s Draai in zijn leven gespeeld heeft en de openingshandeling verrichten.

Na deze opening steken we de brug over naar het bedrijf van Veenstra, waar in de hal en op het voorterrein een hapje en een drankje gepresenteerd wordt. De bijeenkomst wordt omstreeks 20.30 uur afgesloten.

Ik nodig u allen van harte uit om aan die bijeenkomst deel te nemen.

Namens de Historische Vereniging Bakkeveen

Fred Hoogenboom
voorzitter

Geplaatst in: Historie

Geef een reactie