Levensloop-schilderijen in St Piter

In de historische St. Piter te Ureterp zijn in juli en augustus bijzondere levensloop-schilderijen van Femmy Krol uit Veenhuizen te bewonderen. De kunstenares maakt deze schilderijen aan de hand van bijzondere verhalen van of over de opdrachtgever/verkrijger.

Verhalen vaak over ijkpunten in het leven zoals geboortes en andere familiaire hoogtepunten, werk, hobby, woonplaatsen en jubilea. Daarmee krijgt ieder schilderij zijn unieke karakter.

De expositie vindt plaats in het kader van Tsjerkepaad 2019 en is iedere zaterdag van 6 juli tot en met 31 augustus van 13.30 tot 17.00 uur te bewonderen. Uiteraard is ook de enkele jaren terug gerestaureerde 13de eeuwse kerk een bezoek meer dan waard.

Adres St. Piter: Selmien East 47, 9247 TR Ureterp.

Geplaatst in: Kerken

Geef een reactie