Dorpstuintjes aan de Kleasterkamp

De Dorpstuintjes zijn momenteel in volle pracht op de Kleasterkamp. Het is een lust om te zien. De Rode Klaprozen vallen snel op, evenals de Gewone Margriet. Het Blauwkleurige Slangenkruid, enkele Korenbloemen, de Gele Ganzenbloem en het eveneens gele Biggenkruid en het Witte Duizendblad,het paarsroze Groot Kaasjeskruid en Goudsbloemen zorgen voor een prachtig kleurenfestijn. Minder opvallend is de Smalle Weegbree, maar deze plant heeft wel betekenis voor insecten.

De tuintjes waren vorig jaar (te) laat ingezaaid en daarnaast  zorgde de erg droge zomer voor weinig ontwikkeling in de tuintjes. Slechts zeer sterke planten als Raapzaad en Kool hielden het vol. Inmiddels hebben de meeste zaden hun weg gevonden. Totaal zijn er van ongeveer tachtig soorten planten zaden uitgestrooid.

Insecten komen en gaan. Koert heeft al enkele determinaties gedaan. Hij meldt zeker al dertig soorten Zweefvliegen, Gewone vliegen, bijen (wilde), Bloemenkevers, Lieveheersbeestjes en zelfs libellen en Waterjuffers.

We kunnen wel stellen dat het aan onze verwachtingen voldoet. Na de bloei zullen de tuintjes weer gefatsoeneerd worden en de overheersende planten enigszins worden ingetoomd.

Kortom, loop er eens langs, maak foto’s en geniet van al die pracht.

Geplaatst in: Bakkeveen, Buurtverenigingen, De Bosk

2 reacties op “Dorpstuintjes aan de Kleasterkamp

  1. Johan Klap zegt:

    Ik vind het onkruid en ongedierte

  2. Koert Scholten zegt:

    Kortzichtige opmerking. Als je wilt dat de natuur blijft voortbestaan, zal iedereen een steentje moeten bijdragen. Verder: onkruid kan ook prachtig zijn. Ik nodig de opmerker uit om eens met mij langs de tuinen te lopen……

Geef een reactie