Ballonvaart gaat door (zeer waarschijnlijk).

[30 juni 2019, 14:25 uur]
Het spande er vanochtend wel even om. De laatste weersverwachting (van 14 uur)  geeft aan dat de wind vanavond toch op tijd gaat liggen. Laten we hopen dat dit vanavond ook waarheid wordt en we niet pas kunnen opstijgen als het al donker is. Gaat de wind te laat liggen, dan moeten we een nieuwe datum prikken.

Wel even een aanpassing t.o.v. andere jaren. Normaal gesproken stegen we vlakbij Bakkeveen op en wachten wel af waar de landing zou zijn. Door de redelijk sterke westzuidwesten wind vanavond zouden we in de natuurgebieden rond de A28 uitkomen of Zuidlaardermeer. Daar mag/kan niet geland worden. Dus besloten verder naar het westen op te stijgen. Waarschijnlijk stijgen we op in omgeving Gorredijk. Volgens de windverwachting varen we dan tussen Bakkeveen en Waskemeer door en landen (net) ten oosten van Bakkeveen. Het blijft een verwachting maar toch.

Verzamelen om 19:30 uur bij café De Brink. Niet rechtstreeks naar omgeving Gorredijk rijden, want dan staat de auto bij terugkeer op de verkeerde plek. Er kunnen 10 à 15 passagiers meerijden van Bakkeveen naar de opstijgplaats. In totaal zijn er 20 deelnemers verdeeld over 3 luchtballonnen.

Kijk voordat je vanavond vertrekt naar Bakkeveen voor de zekerheid toch nog even op deze site of er nog nader nieuws is. Je weet maar nooit.

groet,
Jan van Dalen

 

 

Geplaatst in: Ballonvaarten

Geef een reactie