Avond4daagse dag 3 (vr)

Vrijdagavond: droog weer, zonnig en 22 graden. Lekker door de velden gewandeld, richting Siegerswoude. Er waren ruim 850 betalende wandelaars en in totaal ca 1280.

Alle afstanden door “Vogeltjesland” (de vogels zitten al lang in de weilanden) richting de petten en vervolgens Bremerwei. De 10 km ging rechtdoor naar ’t Foarwurk en een ommetje Waskmar. De traktatie was aan de Van Houtenwei bijna op de grens met De Wilp. Vandaar verder de Taeijewyk aflopen en via Middenwei en langs stuk weiland naar het Keulensreedsje.

De 5 km moest een stukje over de drukke Bremerwei wandelen; gelukkig was er net een gemaaid stuk weiland vrijgekomen, waardoor er een paar 100 m naast de Bremerwei gewandeld kon worden.
Vanaf de Bremerwei liepen alle afstanden door weilanden weer naar de bossen van Bakkeveen en vervolgens naar het centrum.

Er waren 4 percelen met lang gras. Door gemaakte tractorsporen hoefden de wandelaars geen last van lang gras te hebben. Daar waar de 5 km langskwam waren beide sporen tot 1 breed spoor platgelopen.
De terreinen van de volgende eigenaren zijn we gepasseerd: fam. Haisma, Mekkes, Neef, De Jong en Louwsma. We kunnen het waarderen dat we door de terreinen mochten ondanks dat er lang gras stond.

Foto’s Martijn van der Vaart:

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie