De huifkartochten beginnen weer !

Goed nieuws !

De huifkartochten beginnen weer!
Grimm en Gabe zijn er klaar voor.

Ga je mee?

Iedere woensdagavond rijden we om 18 uur; geef je op via: bosmanegebakkeveen@gmail.com of via 0516-541105

Op een steenworp afstand van de Bosmanege liggen de prachtige landgoederen: De Slotplaats, Mandefjild en Duurswouderheide en het beekdal van het Koningsdiep. De kronkelende waterbedding die tot ver in de middeleeuwen uitmondde in de Middelzee heet Boarn (Boorne), It Alddjip (Ouddiep) of Koningsdiep.

Het Koningsdiep drukte door de eeuwen heen een onuitwisbaar stempel op het landschap dat nog altijd wordt gekenmerkt door een afwisseling van akkers, weilanden, venen, moerassen, heidevelden en bossen. Het is een gebied met vele gezichten, rijk aan natuur en cultuur. Een goed bewaard geheim dat om een nadere ontdekking vraagt.

De tocht wordt begeleid door een gids die onderweg leuke en interessante wetenswaardigheden over de geschiedenis, flora en fauna vertelt.

Voor meer informatie: klik hier.

Geplaatst in: Bosmanege

Geef een reactie