Allardsoog: theatervoorstelling “De OmZieners”

Theatervoorstelling ‘De OmZieners’ in Nivonhuis Allardsoog

Waar:                   Nivonhuis Allardsoog
Adres:                  Jarig van de Wielenwei 42, 9343 TC Een-West
Wanneer:           Woensdag 3 oktober
Hoe laat:             19.30 uur ontvangst publiek. 20.00 uur aanvang voorstelling.
Kosten:                Gratis. Vrije gift na afloop
Reserveren:       U kunt zich aanmelden via [email protected]
Wilt u verzekerd zijn van een plek, dan raden wij u aan om aan te melden.

Er komt een bijzondere theatervoorstelling naar Een-West: ‘De OmZieners’. ‘De Omzieners’ wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Dit is een multicultureel theatercollectief van professionele theatermakers en mensen die in armoede leven. Zij richten zich op een breed publiek uit alle geledingen van de samenleving. Een unieke ervaring voor iedereen met een open blik.

De voorstelling wordt door heel het land gespeeld en krijgt lovende recensies “De theatervoorstelling ‘De OmZieners’ moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven. Het is een intense, ontroerende voorstelling die onder je huid gaat zitten. Het spel is prachtig. Maar het is niet alleen spel. Het is het echte leven”.

De OmZieners’ wordt gebracht door theatermakers en ervaringsdeskundigen in armoede. De reden dat mensen in armoede theater maken, is dat er veel over hen gezegd en geschreven wordt door mensen die niet in armoede leven. Bijvoorbeeld dat armoede je eigen schuld is. Of dat je hoort bij de ‘zwakkeren’. Maar ben je zwak als je in armoede leeft? Of moet je juist heel stevig in je schoenen staan?

De OmZieners’ is geïnspireerd op de levenservaring van mensen in armoede in Nederland, en op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt. Want dat is wat armoede doet. Het maakt jou en je gezin kwetsbaar. Op eigenlijk elk levensterrein: arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting etc.

Met ‘De OmZieners’ brengen ervaringsdeskundigen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met een gezonde dosis humor over het voetlicht. Zo maken zij het leven van de mensen invoelbaar en brengen een gesprek op gang over de vraag hoe de samenleving een betekenisvolle plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties. Dat gesprek willen graag voeren. Niet omdat wij pasklare antwoorden hebben. Maar omdat wij vragen willen delen.

Het publiek zag een goed opgebouwd verhaal met passie gespeeld door ervaringsdeskundigen uit de onderkant van de samenleving. Maatschappijkritisch zonder een drammerige politiek correcte ondertoon, maar serieuze kost die op een luchtige en regelmatig komische wijze geserveerd werd.”

 Toegang
Gratis, mogelijkheid tot vrije gift na de voorstelling.

Geplaatst in: Evenementen, NIVON Allardsoog

Geef een reactie